Positiva vindar blåser i Dansbandssverige

6 apr

Dansholidays

Det verkar som om det börjat blåsa mer positiva vindar inom Dansbandssverige. Man får väl nästan hoppas det smittar av sig på vårt grannland i väst när allt fler ställen lägger ner, dansevenemang ställs in.

Det första vi får hoppas att danstillståndet försvinner. Känns väldigt gammalmodigt att ha sådana regler. Som om de som driver dansrestauranger inte hade nog med tillstånd att söka och hålla ordning på.

Leif Wibrons delseger mot skattemyndigheten är också något som man gläds åt. Hoppas man kan komma till rätta med dansmomsen så att den jämställs med all övrig kultur. För varför skall det vara skillnad att gå på en konsert med Swedish House Mafia på Friends Arena, Håkan Hellström på Ullevi mot att gå och dansa till Streaplers i Parken Trollhättan?

Några nya dansställen har startat upp och börjat med dans. Danshallen Karlskoga kör danser hela våren på fredagarna. i Eskilstuna hade man på skärtorsdagen premiär för ett dansställe som även serverar mat och dryck.

Som om detta inte vore nog så har jag fått raporter från flera håll att det är stort intresse av att gå och lära sig dansa till exempel bugg. Härligt det låter. Sen gäller det bara att få dessa personer att åka ut på dans efter avslutad kurs och under kursen.

Publicerad: 2016-04-06 22:55:08

admin