Premiär för Roger Lindbloms i Storfors Kulturhus

20 nov

c

Det är alltid trevligt att möta ”nya” band eller band som man aldrig dansat till tidigare. Denna söndag var det premiär för Roger Lindbloms orkester i Storfors.

Bandet startades 1998 och spelade fram till och med 2010 då man deklarerade att orkestern skulle läggas ner. Deras sista spelning var på Nyvång den 12 september. Efter tolv år finner vi för gott att lägga av. Då hade man hunnit med att turnera både med Göran Lindberg och Paul Sahlin.

Men trots att man sagt att man lagt ner återuppstod bandet igen till mångas glädje.  På trettondagsafton 2012 hade man nypremiär i Göteneparken. Bandet består av rutinerat folk som tidigare spelat i dansband som; Leijons, Rios, Göran Lindbergs och anrika Cool Candys.

Bandet består av följande sättning: Roger Sandberg: Klaviatur & Sång, Jens Nathansson; Saxofon, Gitarr & Sång,  och Arne Hallin på trummor.

Roger Lindbloms spelstil är klassisk mogen dansmusik med saxofon.
Det mesta man kör är andra låtar som folk känner igen. Men det spelar även en och annan egen låt.

I Storfors gjorde de ingen i publiken besviken. Alla var nöjda och glada och tyckte att de spelade mycket bra. Arrangörerna Sven och Kerstin var lika glada dom och ångrade inte en sekund att de bokat in Roger Lindbloms. Det kan jag mycket väl förstå.

Roger Lindbloms är en mycket välspelade trio med mycket välspelande instrumentalister. Det märks att flera av medlemmarna har stor rutin på detta. Arne på trummor har band annat spelat i Cool candys och Jens har spelat med Göran Lindberg och Paul Sahlin,
De varvade sånglåtar med goa instrumentalare. Sammanfattningsvis blev det en mycket trevlig kväll. Det var första men absolut inte sista gången som jag dansade till detta toppengäng som jag med varm hand kan rekommendera.

Lite bilder till danslogen.se blev det ju så klart också. Dessa kan ses nedan och fler publikbilder finner du på deras egen site.

Publicerad: 2018-11-20 00:44:11

admin