Premiär för Skåningarna på Upperudslogen

6 jun

Så har danskväll nummer två gått av stapeln på Upperudslogen. Denna gång med ett par trevliga Skåningar på plats som lyder under just namnet Skåningarna rätt och slätt. Joel Andreasson på sång och gitarr, Roger Olsson på klaviatur, dragspel och sax, Håkan Larsson på trummor och sång samt Antti Johansson på gitarr, sax och sång utgör detta trevliga danskapell. Det var premiär för bandet på detta logen. Och man kan ju säga att succén var ett faktum. Dock skall tilläggas att tre av medlemmarna varit är med andra band. Stensons, Claes Lövgrens och Donnez.

Det var lite spännande att se hur många som skulle välja Upperuyds denna kväll. Det var nämlige så att merparten av värmlands dansarrangören tyckte att detta var en bra dag att arrangera dans på. Uddegholmsladan bjöd på Lasse Stefanz, Blomsterhult hade Wahlstrlms, Soliden Koppom hade Holidays medans Fernandoz spelade i Charlottenerg. I Kil spelade Arvingarna. Mycket att välja på som dansare. Kanske onödigt myket för att det skall vara hälsosamt. Skämt å sido. Det blev helt okej med folk på logen som valde att dansa till Skåningarna. Och det är vi så klart jätteglada för.

Jag tror ingen gick hem besviken från logen denna kväll. Satan i gata vad bra bandet spelade. Genomtänkt repertoar, lagom ljudnivå en fin blandning mellan eget material och covers. ”Jag lever min dröm som jag haft sen jag var barn” sjunger Joel i en låt som heter ”Jag kör genom natten”. Och det märks på scenen att han trivs med att leva ut sin dröm. Detta gör han på en strålande sätt tillsammans med sina övriga bandkamrater. Förutom herr Andreasson på sång och gitarr består bandet av Roger Olsson på klaviatur, dragspel och sång, Antti Johansson på gitarr, saxofon och sång samt sist men inte minst Håkan Larsson på trummor.

Många var det som öste lovord över grabbarna och brorsan och jag kan vara instämma. Det var en del som hörde dem för första men absolut inte sista gången. Det är sådana här kvällar som man inte önskar skall ta slut. Sådana här kvällar som man till vintern kan plocka fram och tänka till baka på. Jag förstår gott varför de drar så mycket folk som det gör på landets dansbanor.

Jag vill tacka samtliga inblandade för en riktigt trevlig kväll på logen. Nu tar vi några dagars paus och är åter när Fernandoz gästar logen.

Publicerad: 2018-06-06 16:08:03

admin