Premiär för trivseldanserna i Forshaga Folkets Hus

26 sep

Motionsdans, Trivseldans, Måndagsdans, ja kärt barn har många namn. Kalla det vad ni vill, men denna typ av danser som oftast är lite tidigare på kvällen har blivit allt mer populära. I måndags var det så dags för Forshaga Folkets hus att ha premiär för sin trivseldans som man kallar det i annonseringen. Tre måndagar höst och fyra måndagar till våren är inplanerade. Som premiärband hade man slagit på stort och bokat i Matz Rogers.

Väl framme i Forshaga möts vi av en välfylld parkering. Den alltid så glada arrangören Inge Sandin satt i kassan och tog entré, och Per tog emot i garderoben. Det var några glada ansikten som man kände igen från lördagsdanserna. Förväntningarna på denna kväll var höga. Hur skulle publiken ta emot detta koncept. Faktum är att alla som var där verkade gilla detta. Mycket applåder under kvällen och lovord från publiken.

Jag pratade med några trevliga dansare som lovordade detta med trivseldansen. Bra musik och vettig tid att dansa på om man kommit upp lite i åren och inte orkar vara ute och ränna om nätterna men ändå vill dansa. Jag tycker detta är ett prefekt så länge det inte är blir ett ”hot” mot lördagsdanserna. Det jag menar är att folk struntar i att gå ut på helgdanserna. Jag rycker man ska se dessa danser som ett gott komplement till helgdanserna inte i stället för.

I pausen serverades det som vanligt mycket goda mackor. Något som Forshaga Folkets Hus är kända för. Kändes gott med lite energi i kroppen så att man stod distansen ut till halv tio. Matz Rogers spelade som vanligt mycket bra. Härliga danslåtar. De vet precis vilka tangenter de ska trycka på för att göra publiken nöjda. Och naturligtvis blev det lite låtar från deras nya cd.

Summeringen av denna kväll var mycket trevlig dansmusik och trevlig danspublik. Det visst fanns lite plats för fler dansare. Men vi får hoppas att de som var där berättar för sina vänner hur trevligt det var så att vi blir riktigt många den 23 oktober då Junix kommer på besök. Men innan dess arrangeras det en massa härliga lördagsanser. Nu på lördag är Streaplers på besök. Då blir det full fart på folkan. Kom i tid. Risk för kö. Tack till samtliga som gjorde denna måndagskvällen så trevlig.

Publicerad: 2017-09-26 23:37:05

admin