Publikrekord på söndagsdansen med Hedins

9 mar
Hedins Foto: Lars Innala
Hedins Foto: Lars Innala

Som bloggen skrivit om tidigare kommer Hedins från och med sensommaren 2013 gå ner till att bli en trio då Lasse Ingerstad slutar i bandet. Men det finns många tillfällen att se dem live fortfarande som kvartett. Ett av dom tillfällena tog jag i söndags. Då gästade bandet Storfors Folkets hus och söndagens motionsdans som Korpen Karlskoga traditionsenligt arrangerade.

Denna otrligt fina söndags visade sig att det skulle bli riktigt mycket folk. Det blev till och med säsongsrekord för dansen. Hedins är omåttligt populära här i Värmland och har genom spelningar under många år spelat in sig i värmlänningarnas hjärtan.

Hedins live
Hedins live

Broder och jag startade resan upp till Storfors strax efter 14.00 på söndagseftermiddagen. Med oss hade vi gott fika, lite fina kort som vi tillsammans med en blomma överlämnade till de trevliga arrangörerna Sven och Kerstin. Dom brinner verkligen för att arrangera dans och har gjort det i över 35 år på raken. Inte många som matchar detta.

När vi landade i Storfors hade orkestern redan anlänt och fått upp sina prylar på scenen och satt i logen och softade. Som alltid när man träffar banden blir det snack om det ena och det andra. Danser man varit på och spelningar som bandet avverkat.

Hedins live i Storfors
Hedins live i Storfors

17.00 räknade Robin in till första dansen och golvet blev välfyllt på en gång. Att dessa danser är populära går inte att ta miste på. När Hedins går ner på trio komma man få se mer av bandet på denna typ av spelningar.

Som vanligt hade man några nya låtar med på repertoaren. Hedins är väldigt flitiga med att ”stöka om” i sin repa. Det gör att ingen kväll blir den andra lik. Bra jobbat boys! Sånt uppskattar vi som är på golvet. 4 moderna 1 gammal lyder receptet för en bra kväll i Storfors.

Hedins med mera...
Hedins med mera…

Tiden går allt för fort när man har roligt och efter pausen sprang bara klockan ifrån oss kändes det som. Vipps så var det dags för Conny att påannonsera kvällens sista dans. Det kändes extra kul att det blev publikrekord. Återstår att se om något annat band lyckas toppa detta.

Publicerad: 2013-03-09 23:14:04

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.