Recension: Frida Wiljansros – Ingen kommer levande härifrån

19 jun

FRIDA WILJANSROS – INGEN KOMMER LEVANDE HÄRIFRÅN
Skivbolag: Café Gula Huset records
Antal spår: 12
Tid: –
Betyg: 4

Frida Wiljansros har sjungit sedan barnben och tävlat i många talangtävlingar. 2013 sjöng hon med Team Rickard i Körslaget TV4, där hon även var solist. Därefter har hon släppt ett gäng plattor i lite rockigare konstellationer.

Nu har hon släppt ytterligare ett album. Denna gång med inriktningen dansband och country.
Plattan som innehåller tolv blandade spår består av bådade eget material och covers. Samtliga låtar är på svenska.

Det var längesen som jag hörde en sångerska med sådan personlig röst. Det hörs att Frida lägger verkligen hela sin själ i varje låt vilket gör varje låt unik.

Som producenter på skivan har hon haft Tryggve har producerat och spelat in dom svenska countrykklassikerna på plattan. Henrik Sethssson har producerat och skrivit Fridas ”egna” låtar på plattan. Och det är ett mycket starkt material som Henrik står bakom. Gillar ”Håll i mig” Henrik Sethsson, Mikael Wigström och Stefan Jonsson, och ”Låt oss glömma det som var” av samma trio samt ”Där jag lägger min hatt” av Henrik Sethsson och Mikael Wigström.

Bland coverlåtarna gillar jag bäst ”Orden som min mor sa (A Bible And A Bus Ticket Home) med svensk text av Lennart Dalberg. frida gör även en hyllning till Thorleif Torsensson genom att spela in ”Spar dina tårar”.

På det stora hela en mycket bra och varierad platta och med en Frida Wiljansros som verkligen har en personlig röst som ger avtryck.
En platta som man både kan dansa till eller bara digga i bilen. Snyggt jobbat.

Köp ditt egna fysiska exemplar från Ginza.se

Publicerad: 2021-06-19 19:50:21

admin