Recension: Hedins Om vi tar en dag i sänder 2011

25 okt

Hedins - Om vi tar en dag i sänder

HEDINS – OM VI TAR EN DAG I SÄNDER
Betyg: 4
Skivbolag: Atenzia
Antal låtar: 12

Skånebandet med Arne Bakken på sång är ute med sitt tredje album. Bandet har anor från 1995 då man startade och kallade sig för Bengt Hedins. 2004 valde Bengt Hedin att dra ner på tempot och lämnade över ansvaret till sin son Conny Hedin. Man kortade ner namnet och spelar vidare på samma linje. Äkta mogendans med sväng.

Orkestern består av Conny Hedin – Gitarr, trumpet & sång, Robin Rignell – Trummor, Arne Bakken – Sång, keyboard & dragspel och Lars Ingerstad – Sång & gitarr. I somras fick Conny och Robin mottaga en guldsladd för bästa blåsare respektive trummis.

Hedins övertygar starkt och styr med säker hand på plattan.
Trots att man ”som vanligt” blandat nya och gamla hits så känns alla låtar fräscha. Detta beror på deras arrangemang som är av hög klass. Oftast när man hör vissa band göra covers så kopierar dom inte bara låten utan hela arrangemanget. Något som Hedins inte gör. Dom gör låtarna till något eget. Detta märks om inte annat i ”Tårar från himlen” , ”Hälften så kär” och ”För dina blåa ögon skull” där texterna mer kommer fram och får en tyngd. Dock hade man kunnat kostat på sig ett snyggare gitarrsolo eller varför inte dragspelssolo i sistnämnda melodi.

Bland dom nyare spåren bör titelspåret ”Om vi tar en dag i sänder”, ”När kommer du tillbaka” och ”Du” nämnas. Låten ”Du” som avslutar plattans tolv låtar är förövrigt signerad Arne och Maria Bakken. En mycket fin och tänkvärd text. Mer av den varan.

Ett plus för att man har med instrumentalt på skivan. Conny Hedin blåser ”Natt i Moskva” på trumpet. Det är inte så vanligt med trumpet i dansband.

På det stora hela låter det bra om Hedins anno 2011 och Arne har en härlig röst som gör att man känner igen orkestern. När jag hör skivan förstår varför dom drar så mycket folk på sina danskvällar.

Publicerad: 2011-10-25 13:28:28

admin