Recension – Orient Live 2

8 jan


Orient
Live 2
Eget bolag
Längd: 46:00
Betyg: 4

Dansbandet Orient är aktuella med nya plattan Live 2.

Orient är en duo som kommer från Sölvesborg. Men skall man vara noga så kommer bandet från Nogersund som är en tätort och ett mindre fiskesamhälle på Listerlandet i Mjällby socken som hör till Sölvesborgs kommun. Bandet startades 1978 och haft olika bandmedlemmar och konstellationer. Då spelades det på heltid, mycket på båtar och restauranger med blandad publik. Idag består bandet av två rutinerade musikanter som tidigare turnerat land och rike runt som både trubadurer, coverband och dansband. Lars Göran Andersson och Roland Andersson är namnen bakom Orient.

På nya plattan är det generöst med låtar. Enligt baksidan på skivan elva spår och fyra bonusspår. Skivan öppnas med en gammal Flamingoklassiker i form av ”Minns du Maria” av Hasse Carlsson som följs upp med svängiga ”Krama mig nu” av Kent Liljefjäll och Martin Klaman. Otroligt lättdansad dansmusik genomsyrar hela plattan.

Flera av landets ledande låtskrivare har bidragit med låtar till plattan. Tommy Gunnarsson och Elisabeth Lord med låten ”När vindarna vänder om”, Carl Lösnitz och Tomas Gson med låten ”Om du var här hos mig”, Linus Lindholm med ”Nu är jag här”.

Haidi Krohn och Kent Fingal som är hovleverantörer av låtar till Lasse Stefanz bidrar med låten ”Tänk vad lite som behövs”. En låt som vi känner igen från Donnez. Här på plattan framförs den av Vincent som har en egen populär dansbandspodd. Mycket bra framfört.

Att Orient är populära ute på dansbanorna är det ingen tvekan om när man lyssnar på plattan. Skivan är liveinspelad och speglar således så som bandet låter ute på dansbanorna. Bra jobbat grabbar.

Publicerad: 2023-01-08 00:33:16

admin