Recension: Callinaz – Från mörker till ljus

28 sep

Calllinaz - Från mörker till ljus

CALLINAZ – FRÅN MÖRKER TILL LJUS
Betyg: 5
Skivbolag: Atenzia
Antal låtar: 12

Callinaz från skånska Klippan har gjort kometkarriär kan man säga. På mindre än ett år har man lyckats spela in sig hos danspubliken, kanske mest i Södra Sverige. Detta unga dansband med sin mogna stil har blivit en ”snackis” i dansbandssverige. Man har även hunnit med att släppa en singel med två låtar på och nu även en full-cd.

Bandet består av Carolina Skaarup Olsson – Sång, gitarr och dragspel
Mikael Rosenqvist – Bas, Andreas Holmberg – Trummor, Jianis Xouri – Gitarr, Magnus Ehnberg – Klaviatur

Låtmaterialet på skivan är fräsch mogen dansmusik Det hörs att man lagt ner energi på att göra nyskapande arrangemang på de coverlåtar som finns med på skivan. Det ger helhet och profil åt bandet. Mycket bra.

Bland låtskrivarna på skivan märks Marcus Persson/Ulf Georgsson, Mikael Wendt/Christer Lundh samt paret Tommy Gunnarsson/Elisabeth Lord och även Carolina Skaarup Olsson, som skrivit två av plattans tolv låtar. ”Aldrig ska jag glömma” som släpptes som singel i våras och ”Minnen av oss”. Två mycket bra spår som lovar gott inför framtiden.

Bland låtmaterialet på skivan gillar jag bäst utan inbördes ordning; ”Världens bästa servitris”, ”Minnen av oss”, ”Glömmer alla tårar” och ”Det regnar mot mitt fönster”, titelspåret ”Från mörker till ljus”.

Jag gillar Carolinas allsidiga och mjuka behagliga röst. Carolina sjunger själv på samtliga låtar förutom ”Nånting fånigt” där hon sjunger duett med Arne Bakken sångare i Hedins. Två röster som passar perfekt för en duett.

Med en sådan här stark debutplatta kan man inte misslyckas. Det är bara att kavla upp ärmarna och göra sig redo för dom stora dansestraderna i norden. Ser fram emot en uppföljare om något år.

Publicerad: 2011-09-28 13:36:28

admin