Refreshments fick fart på torgfesten

21 aug
JJ Jocke & Jonas
JJ Jocke & Jonas

Augusti månad är det samma som torgfest i Kristinehamn. Denna enormt trevliga fest som går av stapeln i början av augusti. Och det är precis vad det låtar, fest på torget i Kristinehamn. Som arrangör det dela står en ung driftig kille vid namn Patrik Ekman. Tidigare har man satsat på fest under en längre period. Men i år valde man att korta ner det till två dagar vilket jag personligen tror var riktigt klokt.

Tidigare år har torgfesten gästats av artister som Nanne Grönwall. Mattias Holmgren, Velvet, Lennie Norman, Dublin Fair, Ebba Grön, Billy, The Moniker med flera. I år hade Patrik slagit på den stora trumman och bokat in bland annat ”The Refreshments” som kommer från Skutskär. Detta fantastiska band som man inte kan få nog utav.

Publikbild
Publikbild

Kvällen började med att jag mötte upp broder utanför hans hus och vi gemensamt for ner på våra cyklar till staden. Det var skapligt med folk i tältet där trubaduren Sebbe värmde upp publiken med allsång. Även vi värmde upp med öl och cider. Ni som känner oss förstår nog säkert vem som drack vad.

Jocke med sin bas igen
Jocke med sin bas igen
Johan är kungen bakom tangenterna
Johan är kungen bakom tangenterna

Strax efter 21.00 klev grabbarna i Refreshments upp på scenen och rivstartade direkt med sin härliga musik. Detta är ett band jag länge velat se live. Dessa grabbar kan konsten att ta en publik med storm. Det blev ett sjuhellsickes hålligång i tältet. Dom radade upp den ena hitten efter den andra blandat med låtar från nya plattan. ”One dance one rose one kiss”, ”Belinda”, ”Well here I a am”, ”A guy like that” var några av låtarna som framfördes. Alla var på ett party humör. Det var ovationer och applåder efter varje låt.

Jonas kliar gura som en gud
Jonas kliar gura som en gud

torgfesten1403

Jag har alltid gillat dessa goa grabbar och har flera av deras skivor. Jag också att flera av mina dansbandsvänner gillar dem skarpt och har flera av deras låtar på sin repa. Flera av deras låtar har ju till och med gjorts om till svenska för att mer passa på dansbanan. Och det är inget fel i det. I fall inte för Jocke som skrivit i stort sett alla bandet hits.

Om man får uttrycka sig med svordomar vilket i säg är väldigt onödigt så var det f*n i mig en av dom roligaste och bästa torgfester som jag varit på. Och jag tror flera med mig kan skriva under på detta.

Jonas Göransson. in action
Jonas Göransson. in action
Det var varmt på torgfesten
Det var varmt på torgfesten

När Refreshments var klara med sitt gigg tog ett annat band vid på scenen. Backbones heter dom. Tyvärr var detta inget som föll mig i smaken. Kanske det berodde på den ljudvolym som teknikern skruvade på efter bandets uppmaning. Låter man bättre för att man skruvar på ett sjuhelvetes ljud. Jag brukar normalt inte störas av ljud men detta gjorde att jag rakst klev ut från tältet. Så i stället blev det att styra kosan mot Statoil och lite nattamat. Där var ljudvolymen tack och lov inte lika hög.

Delar av Backbones
Delar av Backbones

Men jag vill avsluta inlägget med att rikta ett stort tack till en person. En entreprenör vid namn Patrik Ekman som genom året sett till att vi Kristinehamnare får roa oss. Stort tack för allt du gjort och gör i vår fina stad. Du är en viktig pusselbit för ett levande Kristinehamn.

Bjude er här på lite fler bilder på Refreshments

Jocke lirar
Jocke lirar
Jag och sångaren Jocke
Jag och sångaren Jocke
Johan drar en boogie
Johan drar en boogie
Jocke & Jonas in action
Jocke & Jonas in action
Jocke med sin bas
Jocke med sin bas
Jag med bandet
Jag med bandet
Trummisar är svåra att få bra kort på
Trummisar är svåra att få bra kort på
Publicerad: 2014-08-21 18:43:00

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.