Rent Nöje och Stratos är helgens änglar

12 jan
Samzons och Stratos Duo
Samzons och Stratos Duo

Det är inte helt smärtfritt att turnéra i vårt grannland. Det är en hel del regler, pappersexisis och annat man bör hålla kollen på.

Är man en seriös bokare så fixar man det mesta. Helgens ros går till Thomas ”Isak” Isaksson och Samuel som är bokare på Rent Nöje. Dom hjälper flera dansställen med musik till sina danskvällar. Ett av dessa är Dagfinns Dancing på Groruds Samfunnshus som ligger utanför Oslo. Där skulle Samzons ha spelat i helgen. Men tyvärr fick dom problem med nitiska och stelbenta tulltjänstemän som tydligen inte gillade dansbandsmusik. Att c:a 300 personer skulle bli utan dansmusik brydde dom sig inte heller om. Men har man lovar en arrangör att den ska få musik så får man ju lösa detta. Det var just vad Rent Nöje gjorde.Efter rundringning fick man tag på Stratos duo som ställde upp som ersättningsband. Även om det inte var Samzons var det säkert god dansmusik. Samzons skickar en hälsning till sina norska vänner, arrangören och ber om ursäkt för att dom inte fick komma och spela som planerat till sitt kontrakterade och bokade jobb. Men den 5 juni gör dom ett nytt försök att spela på Groruds Samfunnshus. Då håller vi alla tummar och tår som finns.

Källa: Samzons

Så stora rosor till Rent Nöje och Stratos orkester. Tja vad skall man dela ut till norska tullen? En kaktus. Även om dom ”bara” gjorde sitt jobb tycker jag det borde funnits lite utrymme för flexibilitet. Men icke!!!
Så till andra svenska dansband. Se till att ha transponder till vägtullarna. Man måste tydligen efter den 1/1-2015 ha en apparat som läser av när man kör igenom vägtullarna med fordon över 3,5 ton

Vi kan även meddela att det är inte första gången som svenska dansband råkat ut för stelbenta tulltjänstemän. Framed blev stoppade i tullen och dom sa att dom inte skulle få köra vidare då deras buss är B-kortsreggad. Det slutade med att dom fick kalla i en norsk bekant som vi köra bussen in och ut genom Norge. Efter en dialog med svenska transportstyrelsen visade det sig att dom norska myndigheterna agerat helt felaktigt. En B-reggad buss är även B-reggad i Norge. Så kan det gå!

Publicerad: 2015-01-12 00:40:42

admin