Rongedals skapade julstämning tillsammans med Bastkören

4 dec

rongedjul01

I lördags var jag och broder på ”Årets Julkonsert med Bastkören” i Kristinehamns Kyrka. Förra året hade man nöjet att ha med sig Sanna Nielsen som fyllde kyrkan med besökare. I år hade man valt två bröder i från den värmländska orten Molkom. Det var bröderna Magnus och Henrik Rongedal som med sina fantastisk röster skulle förgylla vår kväll.

Efter en titt i programmet såg det ut som att det skulle bli en spännande julkonsert med en oerhört musikalisk bredd. Och det var just vad det blev. Äldre klassiska jullåtar blandades med lite nyare alster i en härlig kompott.
Ikväll ska vi bjuda på en del välkända julsånger och en del andra låtar sade Henrik till publiken. Många av låtarna har vi klätt i en ny förpackning fräschat till dom lite men jag är övertygad om att ni kommer känna igen dem.
Och visst var det många känningar i programmet. ”Det är en ros utsprungen” är en fantastisk vacker låt som fick inleda konserten.

rongedjul015
Vår fina kyrka var julsmyckad dagen till ära. Och det var riktigt mysigt att sitta där och slupa in den julstämning som infann sig i själva kyrkan.

rongedjul010
På bilden ovan syns hela Bastkören som kommer från Kristinehamn.

rongedjul09

Bastkören under ledning av Mats Backlund skötte sig exemplariskt och samarbetet med bröderna gick som en dans på rosor.
Jag pratade med några ur kören efteråt som sa att det något bland det roligaste dom gjort, och det kan jag gott förstå.

rongedjul011
Mats Backlund som är körledare verkade trivas som fisken i vattnet. Han gör ett enormt bra jobb med kören. Det är så enormt härligt att se och höra.

rongedjul05
Bröderna Rongedal som man inte kan se skillnad på vem som är vem. Men oj vilka röster dom besitter. Det var flera gånger som man fick ”ståpäls”. Så fantastiskt rolligt att höra dessa grabbar. Första gången jag såg dem live var under en kryssning på Viking Line Cinderella 2008, samma år som de var med i melodifestvivalen och tävlade med ”Just A Minute”

rongedjul08
Även en del av körens egna medlemmar fick chansen till soloframträdande.

rongedjul02
Mats Backlund i sitt esse.

rongedjul012
Bröderna igen. Vilka fantastiska röst dom har. Deras falsettsång går ju inte av för hackor precis. Tillsammans med kören blev det lite magisk stämning.

rongedjul013
Vår nya kyrkoherde Kajsa Kvarned pratade vackert om jul under konserten. Hon har en behaglig röst att lyssna på och verkar vara riktigt trevlig och sympatisk människa.

Hela konserten var mycket trevlig. Mats, Kören, Rongedals med musiker gjorde ett fantastiskt framförande. Jag var mycket glad när jag gick därifrån kyrkan. Jag ser redan fram emot vad man kan åstadkomma till nästa år. För nu har man haft konserten i två år. Det sägs ju att inför en tredje gång så räknas det som tradition.

Nedan fäöljer lite fler bilder från konserten.

rongedjul03

rongedjul04

rongedjul06

rongedjul07

rongedjul014

rongedjul017

rongedjul016

rongedjul018

Publicerad: 2013-12-04 13:19:23

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.