Rose-Maries spelade bort regnet i Degerfors

20 jun
Rose Maries
Rose Maries

Sommar sommar sommar det är dans i Folkets Park. Och dans var det denna onsdag i Degerforsparken är Rose-Maries från Ljungbyholm spelade upp. Vädrets makter var på våran sida då vi kryssade mot Degerfors via Björneborg. På vägen dit började det dock mulna på lite men det var inget som verkade skrämma dansfolket. Degerforsparken är en mysig liten park med en liten fin rotunda där man har trivseldansen varje onsdag. 204 personer var det som svängde loss denna onsdag. En riktigt bra publiksiffra.

Danspublik i Degerfors
Danspublik i Degerfors

I only want to be with you får inleda dansen. Som vanligt är det full bana från start som gäller här. Rose-Maries för mig är pigg, lättsam och glad dansmusik. Och det var just detta som dom bjöd på i Degerforsparken. Rose-Maries har en fin blandning mellan egna låtar och covers.

Något som jag tycker är roligt är att man har ett så otroligt stort förråd med gammaldanser. Här i Degerforsparken skall man spela 4 moderna och 1 gammal. Och under de åren som dom spelat här så har dom selat olika låtar varje gång. Oftast så övar ju dansbanden in enstaka gammaldanslåtar som man sedan behåller på repan länge. Men med tanke på att Rose-Maries ibland spelar upp till kvällar med mycket gammaldans så har man ju en stor låtkista att ösa ur.

En leende Berit
En leende Berit

Bandets sångerska Berit Gustafsson som sjunger och spelar gitarr skriver en del låtar tillsammans med sin man Ola Gustafsson som i bandet sjunger, spelar sax, gitarr och dragspel. Tillsammans med Matz Åhlund på trummor och Magnus Henriksson som var han som för dagen spelade klaviatur och dragspel utgör detta kvartetten i Rose-Maries. Magnus är med på spelningar norr över. Söder över trakterar Fredrik Backman klaviaturen. Det är Fredrik som är med på gruppbilden högst upp i detta inlägg.

Rose Maries
Rose Maries

I pausen fikade vi på goda smörgåsar som vi hade med oss. Degerforsparken tror jag är unik på det sättet att man tillhanda håller lokaler där folk kan spisa sitt medhavda fika samtidigt som man har egen servering. Inte illa! Efter fikat blev vi inbjuda till logen där vi fick oss ett smakprov på Znits nya cd. För er som inte vet så spelar denna orkester under två namn, Znits och Rose-Maries. Man har lite olika repertoarer när man spelar. När man spelar som Znits spelar man i stort sett inget gammalt. Rose-Maries har på senare år blivit så starkt förknippat med gammaldans så därför skapade man Znits. Och efter att ha hört smakprov så är jag mycket nyfiken på hela plattan. Det jag hörde lät mycket bra. Som vanligt en perfekt mix mellan covers och egna låtar. Tycker dom har hittat sin stil tillsammans med Berits röst.

Dansen i full gång till Rose Maries
Dansen i full gång till Rose Maries

Efter pausen fortsatte dansen fram till halv elva. Nu hade det börjat duggregna men mer regna än så blev det inte under kvällen. Jag är övertygad om att det var den goda dansmusiken som höll regnet borta. Efter att dom sista tonerna klingat ut blev det mycket applåder. Det blev så mycket applåder att orkestern fick spela ett extranummer. Efter lite trevligt samtal med orkestern drog vi oss sakta hemåt. Gissa vad vi spelade i bilen på väg hem? Jo Rose-Maries så klart. Vad annars?

Bjuder er redan på låte med Rose-Maries från förra året då jag inte filmade något i år.

Publicerad: 2013-06-20 01:09:41

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.