Samzons spred solsken på Seniorernas hus

8 nov

samzonssenkd1601

Så var det åter dags att styra kosan mot solstan och Seniorernas Hus. Andra gången för mig att besöka detta trevliga ställe som arrangerar söndagsdans. Orkester som stod på scenen var norrköpingsbandet Samzons. De har tidigare spelat en del i Storfors men då de ej kommer till Storfors denna hösten så fick jag bege mig till Karlstad i stället. Men det fungerar ju lika bra det. Det blev som vanligt buss till Karlstad och sedan en skön promenad till stadsdelen Sundsta. Arrangören Ann-Sofie var på ett strålande humör när hon fick se mig. Extra kul var det att Mamma var med denna kväll med. Första gången för henne här. Hon har visserligen varit här i ungdomens dagar. Då var detta en fritidsgård. Det var här som Sven-Ingvars spelade på 60-talet med ett gage på 152 kronor. Men denna dag var det som sagt Samzons som svarade för dansmusiken.

samzonssenkd1602

samzonssenkd1603

samzonssenkd1604

samzonssenkd1605

Något som denna kväll var riktigt kul var responsen på mitt reportage som jag gjorde sist när Thoniez spelade här och som publicerades på danslogen.se Jag tror aldrig jag fått sådan uppmärksamhet för något reportage någon gång. Jag fick en stor kram av Ann-Sofie. Jag tycker det bara är kul att hjälpa till och sprida information om dans och dansband. Och kan det hjälpa till att fler kommer ut på dans är det bara en bonus. Jag tog mig ett litet snack med kvällens band innan det var dags för dem att gå ner och byta om. Det var lika glada som arrangören att få se mig på plats. Undrar vad det är för speciellt med min närvaro? Mycket folk hade samlats denna fina höstkväll för att ta sig en svängom.

samzonssenkd1606

samzonssenkd1607

samzonssenkd1608

samzonssenkd1609

Klockan slog 17.00 och Samzons räknade in till kvällens första dans. Lugnt och vant kryssade dansparen ut på golvet och fyllde danslokalen. Det blev en del hälsande under första dansen. En del som jag kände igen sen mitt förra besök. Conny Adam som är kapellmästare tog till orda och hälsa alla välkomna och hoppades på en trevlig kväll tillsammans. Och med facit i hand blev det en riktigt trevlig afton. Många härliga danslåtar och härlig stämning. Idel glada leenden både från scenen och dansgolvet. Vädrets makter var denna afton på orkesterns sida. Det var de inte sist de skulle spela här i Januari. Då var det snöstorm och klass 3 varning så i samråd med arrangören valde man att ställa in dansen. Men träget dansfolk kom ändå så man fick ordna musik från cd den gången. Men denna gången var det andra tongångar.

samzonssenkd1610

samzonssenkd1611

samzonssenkd1612

samzonssenkd1613

samzonssenkd1614

När mor och jag promenerade hit så funderade vi på vilken bro som vi gick över för att ta oss till Sundsta. Jag sa med bestämdhet att det var Tingvallabron medans mor som är uppväxt i Karlstad insisterade på att det var Sundstabron. Man skall nog lyssna de som är uppväxta här. Mamma hade så klart rätt. Så nu vet ni det. Åker man rakaste vägen hit från stan så är det Sundstabron man passerar.
Åter till dansgolvet där det var full fart på golvet. Här spelar banden enkelspel. Det betyder att en dans består av en låt. På så sätt får man dansa med många fler. Det är inte så vanligt med ”enkelspel” här i Värmland. Men på ”Seniorernas” har man det och det fungerar riktigt bra.

samzonssenkd1615

samzonssenkd1616

samzonssenkd1617

samzonssenkd1618

samzonssenkd1619

Tiden går fort när man har roligt och det aldrig kul när bandet aviserar att det är dags för kvällens sista dans. Men allt har ju tyvärr en ände utom korven som har två. Nå väl. Samzonsgrabbarna.
´De som spelade denna kväll var Conny Adamsson som ansvarar för sång, bas, gitarr är dessutom kapellmästare, Christer Karlsson trakterar saxofon, klarinett, flöjt, och för körsång, vi har Mattias Berghorn på trummor och sång och sist men inte minst Jerzy Gancarz på Klaviatur, sax, och dragspel. Det blev lite eftersnack med arrangören och grabbarna i bandet. Arrangörerna blev lite förvånade när jag berättade att jag även skulle skriva om denna kvällen och lägga ut lite bilder. Efter lite tackar och kramar var det dags att fara hem till Kristinehamn. Tack alla inblandade för en riktigt trevlig kväll.

samzonssenkd1620

samzonssenkd1621

samzonssenkd1622

samzonssenkd1623

samzonssenkd1624

samzonssenkd1625

samzonssenkd1626

samzonssenkd1627

samzonssenkd1628

Publicerad: 2016-11-08 03:03:07

admin