Sandins i Storfors Kulturhus

12 feb
Sandins orkester
Sandins orkester

Äntligen söndag för i afton är dans. Och dans var det denna söndag. Storfors kulturhus stod på schema i vanlig ordning. Det har ju blivit en del söndagsdanser här. Men det är ju bara så trevligt. Sandins svarade för musiken. Kul att se Kessy på scenen igen. Iofs var hon ju tillbaka redan i höstas så det har ju blivit en hel del spelningar sen dess. Roligt att se och höra bandet igen.

Min mamma, pappa och broder skulle också med på dansen. Vi drog sakta i väg mot Storfors på eftermiddagskvisten. Vädret denna dag var inte det absolut bästa. Mycket snö hade det kommit så vi fick ta det riktigt lugnt. Jag tillhör den kategori människor som älskar vintern med mycket snö.. Det är så otroligt vackert överallt. Sen får man ju chansen till att fotografera vintern. Så man får passa på. Vi anlände till Storfors ungefär en kvart innan dansen skulle ta sin början. På väg in såg vi fler och fler bilar som parkerade. Det kom skapligt med folk med tanke på väderleken. En del är ju lite försiktiga av sig i detta väglaget.

Kessy med sin skönsång
Kessy med sin skönsång

Att rensa långt i snöoväder är ingen större hit men ”The show must go on” som det heter. Sandins åkte i helgen nästan 70 mil för att spela. Lördagen avverkades ett privatjobb i Edsbyn. Här ser man nyttan med att ha en stor fin buss. Pigga, fräscha och utvilade levererade Sandins som vanligt. Till och med Johnny som kört turnébussen fram och tillbaka till Edsbyn var på ett strålande humör. Men sen så är dom ju värmlänningar också.

Daniel Högå
Daniel Högå

Simon gjorde en sista koll innan han räknade in till aftonens första dans. ”Vår egen bröllopsdag” och ”Relese me” fick inleda söndagsdansen. Det blev stora applåder till orkestern efter första dansen. Simon hälsade alla välkomna och hoppades att det skulle bli en trevlig afton i Storfors. Och vad rätt hade han inte? Bara trevliga danser blev det och inte en enda dålig låt på hela kvällen. Lite kul att man plockar upp lite äldre inspelade låtar på repertoaren, bland annat ”Ett liv tillsammans” som orkestern spelade in 1992 på skivan ”Vindens melodi”.

Johnny Sandin med sin bas
Johnny Sandin med sin bas

Johnny Sandin basade på och är kapellmästare för denna orkester. Daniel Högå spelar klaviatur och blåser saxofon som en mästare. Simon Åhs spelar trummor och sjunger. Kessy spelar sjunger och spelar lite gitarr och klaviatur mellan varven. Det märks på publiken att Sandins är populära och omtyckta. Från scenen aviserar man att det i nästa låt är dags för en shottis. ”Schottis på Valhall” och ”Johan på snibben” fick det bli. Daniel trakterar dragspelet lika vant som övriga instrument. Inte ett enda felspel säger ju en del om hans musikalitet.
Efter denna låt var det så dags för saxofon i Gunnar Wiklunds låt ”Mest av allt” eller ”I love you because” som den heter på engelska när Jim Reeves framförde den.

Danspublik
Danspublik

Självklart bjöd Sandins på den mest önskade och spelade dansbandslåten. Simon framförde Kris Kristoffersons ”Stranger” som vi på Svenska känner vi igen som främling. Detta mina vänner är den mest framförda låten enligt stims listor. I stort sett ”alla” mogenband spelar denna låten om man räknar bort Matz Bladhs. Men dom har så många andra bra låtar som är förlåtna.

Simon har hittat en kamera
Simon har hittat en kamera

Det hela artade sig till en riktigt trevlig kväll. Trots att vädret kanske inte var det absolut bästa för dans så var det ändå skapligt med folk som kom för att dansa denna förtjusande vinterdag. Innan sista dansen var det dags för kvällens sista snabba dans ”Jag tror på kärleken” och ”Jukebox” fick fart på publiken. Kära publik vi har nått slutet av denna otroligt fina danskväll sa Simon och tackade alla som kommit dansat. Publiken svarade med en kraftig lång applåd. ”Before next teardrop” och en av de finaste låtarna ”Österäng” fick avsluta denna trevliga kväll. Men publiken stod kvar och klappade i händerna. Det var bara att hänga på sig instrumenten igen och köra ett extranummer. Det fick bli Lasse Stwfanz svängiga ”Peppelinos bar”. Efteråt blir det lite fotografering samt snack med orkestern. Alltid trevligt att stanna kvar lite efter och prata lite med bandet och tacka dem. Det hör till god ton tycker jag. I sakta mak gled vi sedan hem till Kristinehamn.

Simon och Kessy sjunger duett
Simon och Kessy sjunger duett
Sandins på scenen
Sandins på scenen
Danspublik
Danspublik
Daniel med bälgen
Daniel med bälgen
Daniel med sin coola frisyr
Daniel med sin coola frisyr
Publicerad: 2015-02-12 22:34:32

admin