Sandins levererade igen – Vad är hemligheten?

14 aug
Degerfors Folkets Park
Degerfors Folkets Park

Stundens infall eller planerat? Kalla det vad ni vill. Jag ringde brorsan på eftermiddagen och frågade om han ville hänga på Degerforsparken där Sandins skulle spela sista onsdagen i juli. Ja varför inte fick jag till svar. Det hela resulterade att jag fick med mig hela familjen till vackra Degerforsparken. Det var ju i denna park som vi blev golvade förra året av Sandins orkester. Nu hade man ju bytt ut Frippe mot en kvinnlig fägring och skaffat en ny trummis. Så frågan var om dom kunde golva oss eller mej en andra gång.

Vi landade i Degerfors strax innan dansen skulle börja. Det var fullt av bilar i parken som bådade gott inför kvällen. Vi begav oss i sakta mak ner till nedre dansbanan där onsdagsdansen håller till. Det var lång kö för att betala in sig till dansbanan. Kul! Vart skulle detta sluta? Manne var som vanligt på strålande humör. Med ett sådant underbart väder kan han ju inte vara något annat. Han har hemlig kontakt med vädergudarna. Det kan jag intyga.

Kessy
Kessy

Sandins gör sig redo för att börja spela. Och redan efter några få ackord är golvet fullknökat. Med idel glada dansare. Sandins är ett band som hejdlöst bra. Man frågar sig lite vad dom har för ”hemligt recept”. ”Nya Sandins” är minst lika bra som föregående uppsättning.

Johnny och Daniel
Johnny och Daniel

Från och med våren har man fått sig en ljuvlig sångfågel i bandet i form av Kessy Iker. Hon är dotter till basisten Johnny Sandin. Och jag säger att det var på tiden att han släppte fram sin dotter som solist. Mer ännu mera rutin framöver kan detta bli något riktigt stort. Sverige har för lite dansbandssångerskor så det behövs verkligen nya guldkort som detta.

Danspublik på Sandins
Danspublik på Sandins

Att det var fullt på dansgolvet från första till sista dans tycke jag talar sitt tydliga språk om bandets popularitet och musikalitet i Degerforsparken. Jag kan nog säga att i mina öron och i många andras så spelade bandet inte en enda dålig låt på hela kvällen.

Simon och Mattias
Simon och Mattias

Det är just sådana här kvällen man aldrig vill ska ta slut. Men tyvärr är det ju så att allt har en ände. När dom sista tonerna klingat ut i Degerforsparken ville publiken ha mera. Det var bara för orkestern att hänga på sig instrumenten igen och bjuda på ett extranummer. Har lovat Sandins att vi snart ska ses igen.

Kessy och Simon
Kessy och Simon
Publicerad: 2013-08-14 20:19:31

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.