Säsongsfinal i Degerfors med Holidays

8 sep

Så var det så dags för sista onsdagsdansen i Degerforsparken. För musiken svarade Holidays orkester. Ett band som fått en rejäl nytändning sen Mattias Sjöstenius började som sångare i bandet. Han kompletterar även med lite gitarrspel och dragspel.

Degerforsparken har under sommaren haft totalt 17 danskvällar. Precis som övriga så har de nog känt av att det varit varmt ute. Men de har trots detta haft en stadig publiksiffra. De kvällar som jag varit här har det varit mycket folk på besök. Jag minns fina danskvällar med bland andra; Matz Rogers, Hedins, Sandins, Samzons, Cedrix och Gideons. Danskvällar som du alla kan läsa om här på min hemsida.

Vi styrde in i parken som vanligt och parkerade kärran. vandrade sedan ner och löste in oss. Det var riktigt trevligt att se att det var en del långväga gäster. En tjej vid namn Jessika hade rest ända ifrån Södertälje för att dansa till Holidays. Det är inte illa. Men är man fan av dansband och gillar detta. Då kan man åka en bit för att få höra bra dansmusik.

Stunden senare slog klockan sex och det var dags att spara i gång kvällen. Efter lite krångel med en sladd så började dom spela. ”Tomma löften tomma ord” och ”En blomma bland asfalt” fick inleda kvällens dans. Basisten Hans tog till orda och hälsade alla välkomna till denna fina park. Agneta Mårtenssons ”Älska mig mest” fick inleda dans nummer två.

Holidays är ett härligt gött gäng som jag har förmånen att få samarbeta med. Det så oerhört kul att få arbeta med så proffsiga musiker. För er som inte känner till bandet kan jag berätta att de utgår från Åmål och Svanskog. Hans Jönsson bor i Åmål och spelar bas och sjunger. Michael Andersson bor i Svanskog. Han svarar för en del av sången och trakterar även saxofon och gitarr. Hans Melin som svarar för de svarta och vita tangenterna bor i Åmål. Trumslagarpojken Nicklas Mörk bor i Göteborg. Sist men absolut inte minst så har vi sångaren Mattias Sjöstenius som är bosatt i Oskarshamn. Han svarar även för lite gitarrspel och dragspel.

Åter till dansen där de bjöds på låten ”Ensamma steg” av Henrik Sethsson och Mikael Wigström. En låt som Donnez spelade in på platta 2015. Mattias är säkerhets själv på scenen och kommit in bra i gänget. Många var det som var framme vid scenkanten och berömde honom för sina sånginsatser under kvällen. Blandar man detta med Hans Jönssons och herr Andersons sång så förstår ni vilken variation det blir.

Säsongen i Degerfors börjar lida mot sitt slut. En mathink lottades det ut under andra halvan av danskvällen till en lycklig vinnare. När klockan slagit halv tio var kvöllens dans över och det återstod bara för orkestern att packa ihop samtliga instrument.

Tack till Anita med personal för en trevlig danssäsong. Vi ses igen 2019
Tack även så klart till Holidays för en otroligt trevlig kväll.

Publicerad: 2018-09-08 23:28:36

admin