Säsongsfinal på Upperudslogen med Mats Bergmans

4 sep

Oj oj oj det vilken trevlig finalkväll det blev med Mats Bergmans på logen. Men vi tar det väl från början i vanlig ordning.

Det är alltid lite tråkigt vemodigt då man går in i augusti månad och det närmar sig säsongens sista dans säsongsavslutning vid logen. Denna sommar har först och främst varit extremt varm.Det har gjort att det varit lite lite mindre folk än normalt. Men detta fenomen har ju alla arrangörer och dansband dragits med i sommar. Upperudslogen har gästas av så många fina dansorkestrar. En del har varit där för första gången och spelat upp till dans medans andra varit här flera år på raken.

Liksom året innan var jag och min famil bjida på middag vid logen innan dansen skulle ta sin början. D>et var fint uppdukat med långbord och fina servetter. Annette inledde med att prata lite och berättade hur säsongen gått. Sedan tackade hon alla som hjälpt till på ett eller annat sätt. Speciellt ville hon tacka två pojkar som för i hennes ögon är guld värda och som betyder allt. Det var mig och broder som hon syftade på.Vi fick varsitt paket av henne innehållandes en jättefin t-shirt med Lövgrens. Det gjorde mig väldigt rörd och samtidigt glad. Roligt när folk sätter värde på det man gör.

Efter middagen blev lite prat med de övriga funktionärerna vid logen. Sen tittade Mats Bergmans förbi. Även dom var lite hungriga och bjöds av den goda buffén. Tänk om alla arrangörer var som Anette sa dem. Då skulle de rulla fram. Så man kanske ska vara glad att vissa arrangörer bara bjuder på kaffe och kaka.

Vi gick upp till entrén och betalade in oss. Nu låg en danskväll framför oss med Mats Bergmans. Vid entrén ringlade sig kön lång av danssugna människor. Det var idel glada leenden och glada skratt. ”Vem får din kärlek i natt” en lugn fin låt fick bli starten på kvällen. Efter denna låt stod hela publiken och välkomnade grabbarna med en rejäl applåd. Magnus Nyman hälsade alla varmt välkomna till denna fantastiskt fina loge. ”Det regnar mot mitt fönster” som låt nummer två och danskvällen var i gång.

Många kända ansikten på dansgolvet denna kväll. Några som åkt lite extra för att just dansa till Mats Bergmans var våra goda vänner Jessica och Märta Olsson från Uddevalla. Alltid lika trevligt när ni dyker upp.

Mats Bergmans har en bra variation på låtar och de fördelar låtarna perfekt mellan sig i bandet. Även på repan är det perfekt variation. Vissa låtar har hänt med ett tag. Men det ska de får göra. Man kan inte plocka bort dem. En av alla dem är Främling.
Dreamlover en härliga 60-talare framfördes innan det var dags att spela lite kultis. Här vid logen vill publiken ha lite gammaldans innan kvällens paus. Det blev i nämnd ordning en schottis en hambo och till sist en vals.

I pausen blev det som vanligt Anettes goda mackor. Mumsigt värre. Godare pausfika får man leta efter. Efter pausen var så dansen i gång igen. När man har roligt flyger tiden i väg. Men innan det var dags att ta farväl skulle broder och jag uppvakta arrangören.
Vi äntrade scenen för att på sedvanligt sätt tacka Annette uppvakta henne och hennes syster och hela personalen vid logen. Vi hade beställt varsin fin fotobok till de båda med dansbilder från logen genom åren. Nedanför scnen stod hela danspubliken och applåderade och gav Annette en rejäl lång varm applåd. Broder som var talare passade på att hylla grabbarna som stått på scenen i över imponerande trettio år. Detta är en av vårt lands finaste dansorkestrar. Glada lite rörda och nöjda skulle de sedan fortsätta dansen. Magnus och Mats Bergmans passade även på att tacka mig och broder för allt arbete som vi lägger ner på alla dansbanden och arrangörerna.

Så var vi till slut framme vid kvällens sista dans. Det blev som sig bör två lugnare alster. På publikens begäran blev det sedan ett extranummer. Nöjda och glada kunde jag, min bror, Annette och Marianne se tillbaka på en fin säsong vid logen. Efter en korv med bröd sade vi hej då till varandra innan vi styrde kosan hemåt Kristinehamn igen. Lite dansbilder blev det som vanligt från logen. Fler hittar ni som vanligt på danslogen.se

admin