Säsongsrekord med Matz Rogers på Upperudslogen

7 jun

Det var knappt så att dammet lagt sig efter dansen med Per-Håkans innan det var dags för en ny danskväll på Upperudslogen. Denna gången var det PRO som stod för arrangörskapet. Orkestern var också en annan. Matz Rogers danskapell från Sunne var det som stod på scenen för att bjuda publiken på en sådan härlig dansmusik som bara de kan. De man med säkerhet vet när man åker ut på dans där Matz Rogers spelar är att man inte kommer vara ensam på dansgolvet. Och ensam blev jag inte direkt. När alla dansare räknats in visade sig bli säsongsrekord för söndagsdanserna. Inte så illa faktiskt. Som jag skrivit i ett tidigare inlägg verkar det nästan vara mer regel än undantag att det blir säsongsrekord när dessa gossar spelar upp. Det är ju flitigt anlitade på PRO och diverse motionsdanser runt om i landet.

Trots att regnet liksom hängde lite i luften blev mycket folk. Kul att se att många tog husbilen hit med. Dansfolket är ett ihålligt och tåligt släkte. Jag tror även att orkestern blev lite förvånad över att det kom så mycket folk som det gjorde. Men spelar man bra musik då kommer folket. Matz Rogers har ju verkligen skapat sitt eget varumärke med dubbla saxar och instrumentala godingar på både gitarr och sax. Lägg där till dansgoa låtar som är är som gjutna för danspubliken.

Denna kvällen tog jag mig tid att plåta lite runt om logen på lite olika saker. Dessa kommer jag att använda när jag och min bror marknadsför Upperudslogen i sociala medier såsom facebook med mera. Och då får man passa på när det är bra väder och mycket folk.

Något som är intressant efter den danskväll på logen är att läsa vad banden tycker om kvällen. Matz Rogers har en utmärkt facebooksida där de flitigt berättar om vadd de gör på sina turnéer. Så in på fb och gilla Matz Rogers och även gärna Upperudslogens facebook där man hittar all info om vad som händer på logen.

Inne på dansbanan är det full fart på dansen. De ena goa danslåten avlöser den andra. Jag pratar med ett danspar som säger att Matz Rogers är det bästa som finns att dansa till. De tycker att de spelar taktfast och enkel dansmusik utan att krångla till det. Jag kan bara hålla med i deras bedömningar. Det blev stående ovationer när bandet spelat klart sista dansen. Efter en sedvanlig korv i magen styrde vi sakta hemåt.

Som vanligt blev det lite bilder här och även på danslogen.se

Publicerad: 2017-06-07 16:49:06

admin