Schlager på G.. ÄNTLIGEN!!!!

4 feb
Äntligen melodifestivalen
Äntligen melodifestivalen

Nu stunder en ny högtid. Efter jul och nyårshelgerna kommer så schlagerhögtiden. Något man längtat till i över ett halvår, eller från Maj 2009. En helig årstid för alla oss schlagerfantaster.

Schlager är något som alla gillar och tittar på även om dom flesta säger motsatsen. Man får ofta höra att ”jag gillar inte schlagerfestivalen” och sånt trams. Men ändå om man kikar i deras skivsamlingar så hittar man skivor som ”Absolute schlager” och den ”officiella skivan från Melodifestivalen 2008”, och dom sitter i bilen och diggar, sjunger med när det spelas på radion.

Kjetil Stokkan tävlade för Norge 1990 med Brandenburger Tor
Kjetil Stokkan tävlade för Norge 1990 med Brandenburger Tor

Min relation till schlager är mycket god. Har sett dom svenska uttagningarna och internationella tävlingarna så länge jag kan minnas. Den låt i dom internationella sammanhangen som jag minns bäst är Norges bidrag 1990. Kjetil Stokkan framför då Brandenburger Tor. Kommer ihåg den speciellt då jag var i Oslo på skolresa då. Överallt på radio och tv så spelades denna låten. Annars finns det för mig en del norska festivallåtar som satt sig i hjärteroten. Bland annat minns jag; ”I evighet” med Elisabeth Andreasen från 1996, ”La de svinge” 1995 med då redan nämnda ”Bettan” vinner då tillsammans med Hanne Krogh. Och nu senast 2009 då Alexander Rybakk vinner med ”Fairytales”. Norge har vad jag tycker inte haft så många stora guldkorn utan dom som varit speciella minns man extra mycket.

Publicerad: 2010-02-04 17:18:54

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.