Sekelskiftemarknad i Örebro

15 okt

Sekelskiftesmarknad var det denna afton i Wadköping Örebro. Det var inte riktigt för det ändamålet vi var till Örebro. Vi besökte först Ikea. Och på Mariebergs Köpcentrum såg vi anslag i en gratistidning om denna marknad. Vi tyckte det lät spännande och åkte dit.

Det var en fin eftermiddag med soligt och fint väder som vi bjöds på. Det var olika aktivheter förutom marknadsknallarna som sålde diverse saker. Bland annat fick man se lite olika sorters lekar som man roade sig med i början av 1900-talet.

Det var uppvisning av ett folkdanslag som dansade lite folkdans. Wadköping är en mycket fin stad kan man säga som ligger mitt i Örebro. En liten oas mitt i den grå betongen.

Gillar du böcker kan jag rekommendera ett besök hos det bokantikvariat som finns där. I flera olika rum står det packade bokhyllor med spännande böcker. För mig blev bytet en bok som hade om Tåg och SJ jubileum. Jag har varit här ett flertal gånger tidigare och det har varit likt fint vid alla tillfällena.

Eftersom vädrets makter var med oss blev det även en hel del fina höstbilder som kan ses på min hemsida. Även bilder på själva marknaden finns i fotogalleriet.

Publicerad: 2006-10-15 13:40:07

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.