Semester Del 1

1 aug

30/7  Sommar sommar sommar det är dans i folket park. När detta skrivs är man alldeles nyss hemkommen från lite semester som omfattade Dalsland och västkusten. Det började med en resa från östra Värmland neråt Dalsland. Första stopp blev i Säffle för besök på en blomsterhandel och lite andra göromål. Jisses vad trevliga tjejer det var som jobbade där, så genomtrevliga och vänliga. Tänk om alla butiksbeträden kunde vara sådana.

Efter att bestyren i Säffle var över fortsatte färden mot dagens första mål som var Billingsfors där vi skulle hälsa på släktingar.
Detta är en trevlig liten ort med uppskattningsvis 1200 invånare och som tillhör Bengtsfors kommun. Dalsland är ett litet Sverige i miniatyr tycker jag. Man har det mesta där både ängar, berg och dalar.

Vi tog oss med bil till Upperud som är en plats som är känt för sitt stora hantverkshus. Här fanns det massor med hantverk i ett stort hus med säkert sex våningar. Fanns massor med fina ting att kika på. Efter detta tog vi oss på krokiga vägar till Håverud och den kända akvedukten som finns där. Detta är en riktigt turistmagnet och här kan passerar flera båtar som man kan åka med om man känner för det.

När vi tittat klart där gjorde sig hungern påmind. Vi for tillbaka till Billingsfors där vi intog lite föda eller mat om man så vill på en pizzeria som inte såg speciellt märkvärdig ut. Men jisses vilken mat dom hade där. Kan varmt rekommendera den. Några i vårt sällskap beställde sallad och kebab och måste berömma dem för upplägget. Det var inte det gamla vanliga kletet och jordbävningsupplägget som andra pizzerior gör. All mat smakade underbart och var till belåtenhet för oss alla. Restaurangen heter föresten Kings Pizzeria om ni tänkt besöka den.

När dagen började lida mot sitt slut for vi till vårt sovställe som för dagen var Daggdroppens vandrarhem i ED. Mer om detta i nästa blogg.

Publicerad: 2009-08-01 22:02:24

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.