Shopping i Örebro

5 mar

Helgen bjöd bland annat på lite shopping i staden Örebro. Har långt om länge sökt efter trådgalgar. Men inte hittat några som är prisvärda. Men så tipsade min vän Christer i Falun om att Åhléns hade trevliga galgar till bra priser. Då vi inte har Åhléns här i lilla Kristinehamn slog ja på stort och begav mig till Örebro.

Det blev buss från Kristinehamn till Örebro med byte i Karlskoga. Det funkar klockrent. En enkelresa kostar med diverse rabattkort 96 kronor. En helt okay summa. Landade i Örebro strax innan halv elva.

Bananamoon Örebro
Bananamoon Örebro

Första stopppet blev på Bananamoon. För er som inte känner till butiken kan jag meddela att det är en butik där man säljer cd, vinyl dvd och blue-ray. Gillar man att rota i ”gamla skivor” och göra fynd skall man bege sig hit. Varierande priser har dom. Jag lämnade butiken med en cd med Tommy Wåhlbergs Shanes samt en platta med dom bästa låtarna av Lill Lindfors. Alltid kul att bredda samlingen med mer än bara dansband.

Trådgalgar från Åhléns
Trådgalgar från Åhléns

Sen bar det av mot Åhlens för att fynda trådgalgarna som ni ser på bilden ovan. 10 st för 29:- var priset. Så jag köpte 4 buntar. Det bör räcka ett tag till mina t-shirts som jag skall börja galga upp. Det kommer bli så jäkla bra det här. Snygga t-shirts skall man galga upp så dom håller sig snyggare. Så är det bara.

Dagens lunch
Dagens lunch

Lite mat i magen vill man ju ha. Det blev fläskfilé med potatisgratäng inne på en restaurang som ligger i gallerian Oscar C. Det smakade mycket bra. Ett + för att det var två stora rejäla bitar. Annars brukar man få små små bitar. Men här snålade dom inte in. Tack för det.

När man ändå är i denna gallerian Oscar C så måste man ju besöka min nya favorit butik ”New Yorker”. New Yorker är en tysk modekedja med 900 butiker i 25 länder, varav 17 av dessa ligger i Sverige. ”Dress for the Moment” är New Yorkers slogan och med de egna varumärkena Fishbone, Smog, Amisu och Fishbone Sister vänder man sig främst till en ung målgrupp. Skulle köpa ett par skor men tyvärr var min storlek slut. Trist men sant. Tydligen många i Örebro som har storlek 43 :)
Kunde dock se att det är färger som gäller i vår. Starka färger. Mycket blått. Det gillas!!!

New Yorker i Örebro
New Yorker i Örebro

Örebro har många små trevliga butiker. Najz Prajz är en sådan. Det är Örebros enda skivbutik med nya skivor. Butiken fanns länge på Drottninggatan där man hade en stor butik med rikt sortiment för oss som föredrar cd-skivor i samlingen. I september förra året slog man igen butiken för gott, för att senare öppna en ny butik på Nygatan.
Nu var det mitt första besök här och kan säga att jag blev inte besviken. Lite mindre yta kanske men mycket trevlig butik. Har fanns det små rum med skivor i långa rader samt en källare som var välfylld med skivor. Riktigt riktigt kul att se.

Najz Prajz i Örebro Foto: lånat från Najsprajz.se
Najz Prajz i Örebro Foto: lånat från Najsprajz.se

Det blev två skivor här. En med Titanix och en med Max Fenders. De sista nämna är ju ett riktigt klassiskt dansband som spelar än idag lite då och då. Max Fenders kommer från Hörnefors utanför Umeå.
Gruppen startade 1965 och det stora genombrottet kom 1975 med bandets tredje skiva där paradnumret ”Vindens melodi” fanns med. Riktig nostalgi att lyssna på deras plattor.

Innan jag for hem till lusasken blev det ett besök på Bara Vara coffeshop. Underbart med en sådan ställe där man bara kan vara. Läsk och en kanelbulle blev det.

Publicerad: 2012-03-05 23:50:10

admin