Sigtuna Möte

30 aug

Hejsan!
Varje år så anordnar FUB Kristinehamn (där jag är med i styrelsen) en sommarresa någonstans i Sverige. I år blev det då Sigtuna. Jag hade sett i en turistbroschyr att det verkade så trevligt i Sigtuna. Just denna dag som vi planerade att åka dit var det ”Sigtuna Möte”. Detta var då en slags folkfest. Man firade medeltiden eller vad det nu var. Jag kommer inte ihåg så mycket av varför man hade dessa festligheter. Men hur som helst var det en trevlig resa.

I Sigtuna var det marknadsstånd, gatumusikanter med mera som uppträdde. Lunchen intog vi på en restaurang som enligt vad resebolaget hade fått information skulle ligga en bit utan för centrum. Det visade sig till slut att den låg i centrum. Det var god mat men väldigt trångt. Man fick verkligen se upp så att man inte var och pillade på någon annans tallrik.

Det fanns mycket att titta på denna dagen. I Sigtuna fanns dagen till ära; tant Brun, tant Grön, tant gredelin, farbror blå, lotta och Petter samt hunden pricken. Vad dessa har med Sigtuna att göra vet jag dessvärre inte. Men det kan väl hända all Elsa Beskow har något med Sigtuna att göra.

Som avslutning lyssnade vi på Märsta Dragspelsgille som underhåll i en trevlig park. På det stora hela var det en mycket trevlig resa. Intrycket man fick var att Sigtuna är en riktig trevlig liten stad med fina trähus och lummiga miljöer. Ett besök rekommenderas.

Publicerad: 2003-08-30 13:40:07

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.