Sista kvällen med Mats på Tingvalla Åstorp

19 dec

Mats Kärrlid har beslutat sig för att sluta i det populära dansbandet Bob Stevens. På juldagen görs en av de sista spelningarna på hemmaplan på Tingvalla i Åstorp. Det kommer bli en minnesvärd spelning och arrangören förväntar sig storpublik.

Den 25 December blir det traditionsenligt stor dansfest på danspalatset Tingvalla i Åstorp. Orkestern som spelar är Bob Stevens som gästat stället flera gånger. Att de spelar på Tingvalla på juldagen är ingen tillfällighet. Detta är en mångårig tradition. Just i år det lite speciellt eftersom bandets sångare Mats Kärrlid under hösten deklarerat att han vid årsskiftet kommer lämna badet bandet för att få mer tid med sina barnbarn. Spelningen på Tingvalla blir en av bandets sista spelningar. Då Mats bor här i Åstorp kan man säga att detta blir Mats sista spelning med bandet på Tingvalla. Mer hemmaplan kan det knappast bli.

Anrikt dansband
Dansbandet bildades 1958 under namnet Bob Stewens vilket senare ändrades till Bob Stevens. 1978 splittrades bandet. 1987 bestämde sig Mats Kärrlid och Mats Olsson för att återbilda bandet igen. Uppstarten följdes upp med turnéer och skivkontrakt. Idag är bandet ett av Sveriges mest populära dansband och spelar runt om i hela landet och även på andra platser i norden samt på ”dansbåtarna”. De har även medverkat i flera radio och tv-program.

Ideell arrangörsförening
Klubb 83 som är kvällens arrangör är en ideell medlemsförening som anordnar dans året runt från januari till december med ett uppehåll under sommaren. För dansmusiken anlitar man några av landets mest kända dansband. Det talas om kris för många arrangörer men på Tingvalla märker man inte av något av detta. Snarare tvärt om så har man till skillnad från andra ökat sitt publiksnitt. Vill man bli medlem kostar det bara 60 kr per år. Dansentrén för medlem är 180 kr och då ingår det även kaffe och macka i pausen. Något som är oerhört uppskattat.

Helheten är viktig
För serveringen på Tingvalla svarar Systrarna Buffé Tina Nilsson och Susanne Lundqvist. Det är härliga tjejer som tillsammans med övriga funktionärer i klubben lägger ner hela sin själ för att få publiken att trivas. Det är helheten som är viktig för att få folk att må bra. Man kan inte göra avkall på något.

Jubileum 2018
Föreningen har två danser kvar på Tingvalla detta år. Förutom tidigare nämnda juldagen blir det dans på självaste nyårsafton. Populära Engdahls orkester från Malmö kommer att bjuda upp till dans då. Möjlighet att förbeställa en nyårssupé finns, och man har redan många bokningar. På trettonafton 2018 är man i gång igen med dansen igen och dansar varannan lördag fram till och med 26 maj. Under 2018 firar man dessutom 35 år som förening.

Kommande danser på Tingvalla
25/12 Bob Stevens, 31/12 Engdahls
2018: 5/1 Skåningarna, 20/1 Thoréns, 3/2 Donnez, 17/2 Matz Bladhs, 3/3 Thor Görans, 17/3 Mats Bergmans, 31/3 Lövgrens, 14/4 Micke Ahlgrens, 30/4 Glenn Endys, 12/5 Bob Stevens, 26/5 Skåningarna

Publicerad: 2017-12-19 00:24:14

admin