Skivmässa i Örebro

1 apr

Örebro slott
Örebro slott

I går blev det en tur till Örebro för lite skivmässa på Club 700 med efterföljande shopping i stadens butiker. Lite sena i starten kom vi så i väg mot Örebro. Det var lagom med trafik på vägarna så det tog ungefär den tid det brukar ta till Örebro med bil.
Skivmässan skulle hållas i lokalerna Club 700 i Örebro Medborgarhus.
Medborgarhuset i Örebro ligger på Söder vid Olof Palmes torg och Drottninggatan. Byggnaden uppfördes mellan 1957 och 1965 och invigdes i samband med 700-årsjubileet av Örebros grundande. Huset innehåller både Hjalmar Bergmanteatern, kongressanläggning (idag en del av Conventum), och innehöll tidigare restaurang och hotell.
Ungdomshallen (kallad ”Club 700”) invigdes den 31 december 1964

Club 700 i Örebro
Club 700 i Örebro

Efter att ha betalat in sig med entréavgiften på 30 kronor var det så dags att börja kika vad det var för utbud å det hela.
Jag hittade dessvärre inte så värst mycket dansbandsmusik. Men fick lik väl med mig en del cd-skivor och vinyl hem. Jag tycker det är rätt kul med lite udda band som man inte hört tals om förut.

Hellys orkester
Hellys orkester
Hellys orkester som jag köpte en vinylplatta med. Vet inte så mycket om dom mer än att dom tycks vara ett skåneband. Men helt säker är jag ju inte. Får googla lite på dem och kika i min dansbandsbibel här hemma om dom kan finnas med.

Örebro Skivmässa på Club 700
Örebro Skivmässa på Club 700
Att gå på skivmässor är något riktigt kul tycker jag. Just spänningen när man är på väg dit och absolut inte vet om man kommer göra några fynd. I bland finns det hur mycket som helst som man vill ha så att man får göra prioriteringar och ibland knappt ingenting. Kan berätta att nästa skivmässa för mig är den 1 Maj i Björneborgs Folkets hus här i Värmland. Det är riktigt tradition det.

Jag på shopping i Örebro
Jag på shopping i Örebro

Efter skivmässan blev det tid för lite shopping i Örebro city. Så klart att man måste göra det. En butik kan inte kan låta bli att besöka och som jag skrivit om tidigare är ”New Yorker”. Det har blivit min absoluta favoritaffär. Hoppas dom kan öppna en butik i Karlstad. Det hade ju varit drömmen. Dagens fynd härifrån idag blev ett blått bälte och några roliga färgade skosnören. Allt til den blygsamma summan 49 kronor. I bland skall man ha tur och hitta fynden .

Jag var även inom Åhléns och köpte lite mera trådgalgar. Tack till expediten som gick in på lagret och rotade fram galgarna åt mig då det inte fanns några ute i butiken. Dom är ju bara så läckra och det blev så bra i garderoben.

Vågen Gallerian i Örero
Vågen Gallerian i Örero
Publicerad: 2012-04-01 13:57:08

admin