Solig danskväll med Sandins i Molkom

21 aug

Sandins Orkester
Sandins Orkester

En varm och solig sommarkväll och Sandins orkester på en värmländsk dansloge. Kan det bli mera rätt? Jag tror inte det. Det är knappt så att lyckoruset efter bandets spelning i Degerforssparken hunnit lägga sig. Vädrets makter stod på våran sidan denna kvällen. Glädjande nog fick vi med oss våra föräldrar som vi tyckte skulle få uppleva lite kvalitativ dansmusik.

Upperudslogen Molkom

Kvart i nio rullande vi in som så många gånger förr på Upperudslogens gräsmatta tillika parkering. En hel del bilar och husvagnar hade redan anlänt. Att detta skulle bli en trevlig kväll fanns det inga tvivel om. Jag hade ju hört dem i Degerfors och levererade dom minst lika bra här så skulle jag bli tillfredsställd. Och gissa om dom levererade. Sandins i högform

Frippe sjunger
Frippe sjunger

Sedan sist hade man hunnit med att besöka Malungs dansbandsvecka där dom släppte sitt nya färska album ”Drömmar kärlek och SMS”. Från detta album bjöd dom på många härliga danslåtar. Man har fått till en riktigt fin blandning av sång och instrumentallåtar. Jag som är svag för sax får mitt lystmäte med råge. Daniel bjuder på många härliga låtar från sin förgyllda saxofon.

Daniel spelar sax
Daniel spelar sax

Jag tycker Fredrik ”Frippe” Myrer växt enormt i rollen som frontsångare. Tillsammans med Simon Åhs som även han är en mycket bra sångare så kompletterar dem varandra mycket bra.
Det skulle vara kul att någon gång höra Johnny Sandins ta ton mer än bara som körsångare i bandet. Jag har hört att han har dolda talanger. Jockmocksjocke verkar vara en specialité på hans repertoar har jag hört.

Johnny Sandins
Johnny Sandins

C:a 350 personer har denna lördag tagit sig till Nyeds hembygdsgård för att svänga sina lurviga till bugg, foxtrott, hambo, polka och en och annan schottis. Och det är just innan paus som man sedvanligt spelar lite gammaldans till publikens lycka.

Simon Åhs
Simon Åhs

En kväll går fort när man har kul och vart tiden efter pausen tog även kan man bara fråga sig. Jag pratade med en herre på dansen som att Sandins var bland det bättre han hört på mycket länge. Jag kan bara instämma. Det är sådana här kvällar man kan ta fram i vintermörkret och minnas tillbaka på med värme i hjärtat.

Här följer några fler bilder från Upperudslogen och Sandins orkester.

Sandins och Roberts rygg
Sandins och Roberts rygg
Danspublik i Molkom
Danspublik i Molkom
Hela Sandins på scenen
Hela Sandins på scenen
Hela Sandins spelar
Hela Sandins spelar
Publicerad: 2012-08-21 16:16:26

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.