Söndagsmys med Junix i Storfors Kulturhus

16 okt

junixstorfors150901

Många var dom som i likhet med mig styrt kosan till Storfors Kulturhus och en danskväll med populära Junix från Eskilstuna. Denna stad som fostrat så många bra band. Och fler av stadens stora band är aktiva idag som t,ex Gideons, Edwings. Rytterströms och så klart kvällens orkester Junix.

Otroligt fint väder ute gör att många dansare kommer tidigt hit för att försäkra sig om att vara med från start så att säga. Dom parkerar sin medhavda fikakorg och tar sig sedan in i danssalongen där grabbarna står redo att räkna in kvällens första dans. Peter Grundströms ”Livet har varit gott mot mig” får inleda kvällens tillsammans med ”Tiden den går”.

Otroligt kul att danserna är i gång här igen efter sommaruppehållet. Förra veckan var Stickan & Classe här. En dansare jag pratar med säger att det var så mycket folk så det var näst intill svårdansat vissa stunder. Det får man väl nästa se som ett bra betyg. Bra orkestrar drar mycket folk så enkelt är det.

junixstorfors150909

junixstorfors150910

junixstorfors150904

junixstorfors150905

Junix är populära bland publiken. Det märks. Friskt med applåder och idel positiva kommentarer från dansarna. Tänk om det såg ut så här i hela Sverige. Tyvärr är det ju inte riktigt så. Men det är ju som livet är mest. Lite upp och ner. Här i Storfors är det mest upp. Här möter folket upp när det är dans.

Att det är en hög medelålder här bryr jag mig inte om. Jag har så kul ändå. Och varför skulle jag inte ha roligt? Faktum är att jag lade upp en bild från dansen på facebook och fick en kommentar från en som frågade om jag var och dansade på ett ålderdomshem. Denne personen gjorde en rad andra utläggningar som inte kommer ta upp här. Men min fråga är va det är för fel att dansa när man kommit upp i ålder. Dans är den bästa motion man kan få. I alla fall tycker vi det i Sverige. Hur man ser på saken i vårt grannland kan jag inte svara på. Men det positiva är att han fick en hel del mothugg.

junixstorfors150906

junixstorfors150913

junixstorfors150914

junixstorfors150907

junixstorfors150908

Kvällen löpte på i bra takt. Bra musik med trevlig publik. Det är Storfors det. Mycket bra låtar från scenen. Jag vågar påstå att dom spelade inte en enda dålig låt. Ett plus för att ni avslutade med Främling. Den passade ju riktigt bra som sista dansen som denna afton innehöll hela tre låtar. Inte illa. Snacka om att få valuta för entrépengen.

Jag hade som vanligt med mig min kamera och smällde av en hel del bilder. Jag hade förturen att få det ganska ljust i lokalen vilket gjorde att jag under första timmen slapp att använda blixen. Det är en enorm fördel. Då kan man smattra på med bilder utan att någon störs av blixten. Här följer lite fler bilder från kvällen. Tack Junix för en underbart trevlig kväll. Vi ses snart igen får jag hoppas. Tills dess. Ta det lugnt på vägarna.

junixstorfors150902

junixstorfors150903

junixstorfors150911

junixstorfors150912

junixstorfors150915

junixstorfors150916

junixstorfors150917

junixstorfors150918

junixstorfors150919

junixstorfors150920

junixstorfors150921

junixstorfors150922

junixstorfors150923

junixstorfors150924

Publicerad: 2015-10-16 22:16:59

admin