Söndagstrivsel med Hedins i Storfors

21 nov

hedinsstorf1101

Hedins gör ingen besviken. Dom kan man lita på att de alltid levererar. Och det var precis vad dom gjorde när det i söndags gästade Storfors kulturhus och Korpens motionsdanser. Om det mot förmodan skulle vara något där ute som inte känner till detta band kan jag säga att bandet kommer ursprungligen från välkända Bengt Hedins orkester som startades 1963. Bandet idag både som trio och som kvartett, helt enligt önskemål. Dagens Hedins består av Conny Hedin som varit med tidigare, samt Ola Nordén som idag är sångare i bandet och trumslagaren Christoffer Olofsson.

hedinsstorf1129

hedinsstorf1128

hedinsstorf1127

hedinsstorf1126

Det märktes att julen är i antågande. När vi körde på Djupadalsgatan som är den stora centrumgatan genom Storfors hade man dekorerat lyktstolparna med juldekorationer. Så himla mysigt. Lite snö på detta så hade det varit rena rama julkortet. När vi kom fram till Folkets Hus var det redan massor med bilar på parkeringen. Så härligt att se. I dag fanns det ju några alternativ på söndagsdanser i regionen. Bland annat spelade Holens i Kumla och Kenneths på seniorerna hus. Men det kom rikligt med folk ändå.

hedinsstorf1125

hedinsstorf1124

hedinsstorf1123

hedinsstorf1122

hedinsstorf1121

”Sången till dig” och ”Sitter här i regnet” ledde danskvällen. Mycket applåder blev det efter att Conny hälsat alla välkomna till Storfors Kulturhus och aftonens dans. Som vanligt blev det en del hälsande under aftonens första dans. Jag kikade ut på parkeringen och såg fler bilar och dansare strömma till. Med facit i hand blev det riktigt trevlig kväll med mycket folk. Arrangörerna Sven och Kerstin var så nöjda med publiktillströmningen och kvällens dans.

hedinsstorf1120

hedinsstorf1119

hedinsstorf1118

hedinsstorf1116

Jag har ju tidigare vurmat och skrivit väl om de band som har saxofon i bandet. Hedins har ingen som spelar sax. Däremot har dom något annat som är rätt så unikt i dansband. Nämligen trumpet. Flertalet gånger under kvällen plockar han fram trumpet och bjuder oss på fina låtar såsom ”O mein Papa”, ”Klockornas sång” ,”C’ t si bon”, ”No matter what” och ”Pokarekare Ana”. Den sista är en favorit för min bror. Och jag gillar den också. Det är förresten inofficiellt Nya Zelands nationalsång sägs det. Hur som helst är det underbart att höra Conny spela trumpet. Det är ju som sagt inte så vanligt förekommande i dansband.

hedinsstorf1115

hedinsstorf1114

hedinsstorf1113

hedinsstorf1112

hedinsstorf1111

Innan paus blev det som vanligt lite vals. ”Ålefeskarns vals” som sångaren Kjell Kraghe gjorde sig känd med bjöd grabbarna på. Det samtalades om det mesta kring kaffeborden där folk satt och smaskade på sitt medhavda fika. Här är det knyt som gäller. Det vill säga att var och en tar med sig det som de vill fika på. Hur e enkelt och smidigt som helst. Själv blev det goda skink och ostmackor med gurka på. Jag dricker ju inte kaffe så jag tar hellre en läsk vilket jag tycker fungerar lika bra.

hedinsstorf1110

hedinsstorf1109

hedinsstorf1108

hedinsstorf1107

Lyssnar man mycket på vissa orkestrar så mörker man när de skiftar ut låtar i repan. Idag märkte jag att de tagit upp en del ”nya” på repan som inte inte funnit där förut. Otroligt kul med lite nytt. En styrka Hedins trio har är att samtliga medlemmar sjunger. Det ger verkligen variation på kvällen. Och som jag skrev tidigare blir det ju en hel del instrumentalt med. Ola Nordén har ju tidigare varit sångare i Dannys under många år och då känns det ju självklart att plocka upp en del av deras låtskatter på repan. Personligen tycker jag Hedins har en riktigt bra mix mellan egna låtar och covers.

hedinsstorf1106

hedinsstorf1105

hedinsstorf1104

Kvällen löpte på utan några incidenter vare sig på scenen eller dansgolvet. Alla verkade trivs och ha det så där trevligt som man kan ha det i Storfors kulturhus en söndagkväll i november. Ute var det regn och rusk med i danslokalen var det värmande dansmusik och idel glada leenden från både scenen och dansgolvet. Publiken var verkligen med på noterna denna afton. Extranummer blev det också eftersom applåderna blev så våldsamma efter aftonens sista låt som blev ”Öppna landskap” instrumentalt på trumpet. Vad mer kan man begära av en sådana här trevlig kväll.

hedinsstorf1103

hedinsstorf1117

hedinsstorf1102

hedinsstorf1130

Stort tack tack till samtliga inblandade för en riktigt trevlig kväll. Hemfärden mot Kristinehamn gick i regnets tecken. Som tur var hade tempen inte smugit sig under nollan så det var tämligen bra väglag. Nu laddar vi kom batterierna till nästa söndag då Gideons från Eskilstuna kommer på besök. Vi ses då.

Publicerad: 2016-11-21 01:06:27

admin