Stämningsfull julmarknad vid Gustavsvik

17 dec

Nä se det snöar, Nä se det snöar, det var väl roligt? Hurra!!! Ja är det julmarknad så skall det ju vara snö för att det skall bli lite stämning. Annars kan det ju kvitta nästan. Och snöade gjorde det verkligen när det för andra året hölls julmarknad på Gustavsvik några kilometer från Kristinehamns Centrum.

Det var ju här som Ernst Kirchsteiger sommaren 2016 var och renoverade ena flygeln. Det blev riktigt fint må jag säga. Hoppas att någon kan förbarma sig över den andra och göra den lika fin som den röda blev. Det återstår att se

I år hade man arrangerat gratis bussresor från centrum via strand hit ut. Det var en given succé. Så det får de nog ha nästa år med. Det är ju många som saknar bil och körkort och en del som inte kör bil vintertid. Så det var ett lyckat drag.

Många trevliga säljare på plats som sålde konsthantverk, böcker, mat, hemgjorda saker av allehanda slag. Det var riktigt mysigt att promenera runt där och bara njuta av snön som föll ner.

Det var även underhållning i form av Bro Kammarkör som var på plats och sjöng lite jullåtar. Viktoria från Widelius Dansstudio i Kristinehamn var på plats och dansuppvisning med små tomtenissar och tomtegummor. Senare under eftermiddagen uppträdde The Hebbe sisters. Det är värmländska, skönsjungande systrar som framgångsrikt swingar sig fram genom musiklivet. De tre systrarna Emelie, Josefine och Maria Hebbe utstrålar glädje och musikalitet så det sjunger om det.

Efter att vi vandrat runt på marknaden var det så dags att ta bussen hem igen. Tack alla inblandade för en trevlig marknad. Hoppas på en marknad även 2018. Nu har man ju kört detta två gånger så nu börjar det ju bli tradition.

Publicerad: 2017-12-17 23:56:47

admin