Stark produktion från Blekinge

4 dec
Orient - Ljusa minnen
Orient – Ljusa minnen

ORIENT – Ljusa Minnen
Antal låtar: 12
Längs: 38:45
Betyg 4

Orient är en duo som kommer från Nogersund som är en tätort och ett mindre fiskesamhälle på Listerlandet i Mjällby socken som hör till Sölvesborgs kommun. Bandet har funnits sedan 1978 och haft olika bandmedlemmar och konstellationer. Det är Lars-Göran Andersson och Roland Andersson som bildar duon Orient. Sommaren 2010 gick man in i studion och gjorde skivan ”Gamla Fina Låtar”

Nu fyra år sedan så är det dags igen med nya albumet ”Ljusa minnen”. Skivan innehåller 12 låtar, både covers och nyskrivet material. Vid en första blick på omslaget kunde det tillhöra vilken popduo som helst. Men nu är det fräsch mogen dansmusik som vi snackar om.

Är man lite grafiknörd som jag är så är omslaget minst lika viktigt som innehåller på plattan.

Plattan inleder med den sköna ”Grässtrå i min mun”. En egen låt signerad Dennis ”Dejo” Andersson som även är producent för skivan. Han är för övrigt delaktig i ytterligare två spår. Bland låtskrivarna på plattan finner man välkända namn som Ulf Georgsson, Anders Wigelius, Bert Månsson och Jörgen Andersson för att nämna några

Det låter mycket bra om Orient och speglar den musik som dom spelar ute på en danskväll. Det märks att man lagt ner tid på albumet. Jämför man med föregående album som jag anser är ett bra album har man höjt sig ytterligare en nivå musikaliskt.

 Lars-Göran Andersson och Roland Andersson utgör Orion
Lars-Göran Andersson och Roland Andersson utgör Orient

Det egna materialet på skivan är mycket starkt och framför allt dansant. Ska jag välja några favoriter av plattans alla bra låtar får det bli fint dragspelssmyckade ”Om du tror att jag glömmer” av Dennis Anderson, fartiga ”Ljusa minnen” av Dennis Andersson, och lugna ”Tänk så skönt”.

Sammanfattningsvis tycker jag detta är en kanonstark produktion som väl kan mäta sig med ”dom stora” i skivdiskarna. Välproducerat med fina arrangemang och bra låtval. Man har en perfekt balans mellan egna låtar och covers. Med en sådana här produktion i bagaget kan man inte misslyckas i jakten på nya dansbanor.Kan även i skrivande stund meddela att bandet nu är klara för Malungs dansbandsvecka 2015. Något som jag tror denna fantastiska produktion ligger till grund för.

Här följer ett smakprov från skivan:

Publicerad: 2014-12-04 00:30:14

admin