Sten & Stanley rockade loss på Karlskogafesten

16 jun

kgafesten01

Karlskogafesten är en familjefest som är gratis för alla besökare. Denna folkfest sammanfaller med Karlskoga Motorsportvecka som i år pågår 10-14 juni. Festen sker på tre arenor, Alfred Nobels torg, den vackra Ekmansdalen samt i ”nya” Katrinedalsparken. Arrangör för Karlskogafesten är Karlskoga Promotion, på uppdrag av Karlskoga kommun.

När vi ändå var till Karlskoga för lite andra ärenden i torsdags så passade vi på att besöka denna folkfest som jag besökt två gånger tidigare. Årets stora dragplåster var Samir & Viktor kända från melodifestivalen. För er som inte vet kan jag berätta att det är en svensk musikduo som bildades 2014. Gruppen består av Samir Badran, 24 år (har deltagit i Paradise Hotel) och modebloggaren Viktor Frisk, 20 år. Deras stora hit är ”Groupie”.

kgafesten03

kgafesten02

Hör och häpna så stannade jag inte var och såg dessa killar uppträda. Utan i stället siktade jag in på mig på ett par riktiga veteraner i form av Sten & Stanley. Detta band bildades i Karlskoga 1962. De har varit med på Karlskogafesten fler gånger tidigare. Bandet har haft massor av hits genom åren. Utan att överdriva är den mest kända ändå ”Jag vill vara din, Margareta”. Denna bjöd dom så klart på.

En sak som var positiv är att man hade hela bandet med sig och inte enbart Sten, Ebbe och Alexander. Man var förstärkta med Johann Helander på gitarr och en trummis jag dessvärre inte mins namn på. Men han var bra i alla fall.
Har man som Sten & Stanley en sådan enorm låtskatt att ösa ur kan det kanske vara svårt att välja låtar till ett framträdande. Grabbarna hade denna afton mixat egna låtar med andras låtar. Det blev en hel del medleyn med gamla godingar.

kgafesten05

kgafesten04

kgafesten06

Blanda annat ett med en salig blandning av alla de svensktoppslåtar man haft genom året. Dom har ju ett svårslaget rekord. Dom är det band som haft flest låtar på listan, nämligen 61 stycken. Sven Ingvars har 54 och Vikingarna 44. Det var inte enbart Sten som sjöng utan även Alexander Nilsson bjöd på några låtar. Det låter rätt stabilt om bandet och man vet vad man får när man ser dom live tycker jag. Det höll en jämn nivå. Det som var bäst var nog Johanns gitarrspel. Mycket bra jobbat måste jag säga.

kgafesten09

kgafesten08

kgafesten07

Efter konserten drog vi oss hemåt via ICA Maxi där vi handel med oss lite mat hem. Träffade där en gammal kurskamrat som jag inte sett på länge. Utanför affären större jag på en annan vän från en sida som heter dansbandsdax som jag var med och skötte om för några år sedan. Alltid lika trevligt att språkas vid.

Här följer lite fler bilder från festen.

kgafesten15

kgafesten14

kgafesten13

kgafesten12

kgafesten11

kgafesten10

kgafesten20

kgafesten19

kgafesten18

kgafesten17

kgafesten16

Publicerad: 2015-06-16 06:58:05

admin