Stickan & Classe besökte Storfors

5 nov

sosstorfh1601

Så var dessa herrar tillbaka i Storfors för att bjuda på sin kram,vänliga dansmusik. Stickan & Classe från Falköping. Stickan & Classe är ett av få band som får komma hit två gånger under en säsong. De drar alltid mycket folk vart de än drar fram och så är det även här i Storfors. Och denna kväll var inget undantag. När vi svängde in på parkeringen denna förtjusande sensommardag så var parkeringen mer än välfylld med bilar. Dessa herrar reser runt i hela Sverige med in musik och spelar nog en 130 kvällar om året minst.

sosstorfh1602

sosstorfh1603

sosstorfh1604

sosstorfh1605

Möttes som vanligt av Sven och Kerstin som satt i entrén och tog betalt. Antalet bilar på parkeringen skvallrade om att det skulle bli mycket folk i Storfors. Kanske inte så konstigt med tanke på vilka som stod på scenen. Så slog klockan fem och två välklädda herrar äntrade scenen och spelade upp till aftonens första dans som bestod av låtarna ”Walk on by” och ”Sju ensamma kvällar”. Likt en getingsvärm fylldes dansgolvet med dansglada personer från när och fjärran.

sosstorfh1606

sosstorfh1607

sosstorfh1608

sosstorfh1609

Jag pratade lite med Sven och Kerstin som är arrangörer för danserna här i Storfors. När de berättade att när man kikar på publiksiffrorna när säsongen är slut så ligger Stickan & Classe nästan i top. Därför tar vi hit dem två gånger per säsong och publiken har ingenting att använda mot detta. Jag förstår dem till fullo. Som arrangör vill man ju ha så många ”säkra kort” som möjligt under en och samma säsong. i övrigt har man bra siffror när det gäller danserna här i Storfors.

sosstorfh1610

sosstorfh1611

sosstorfh1612

sosstorfh1613

Stig ”Stickan” Jarlhed spelar inte enbart klaviatur och saxofon. När det vankas gammaldans så blåser han klarinett. Inte så vanligt instrument bland dansbanden idag. Jag vet bara om
Nicklas Dahlin i Junix och Christer Karlsson i Samzons. Men det är ett härligt instrument som ger extra piff på gammaldansen. På tal om gammaldans så ser det riktigt trevligt ut när folk släpper loss. Dansbar musik är det som gäller. Låtvalet är varierat, dansbandsklassiker, evergreens blandat med nyare alster. Mycket lättdansad dansmusik. Inga konstigheter. Bra danslåtar kort och gott. Svårare än så behöver det inte vara.

sosstorfh1614

sosstorfh1615

sosstorfh1616

sosstorfh1617

Det hela artade sig till att som alltid en mycket trevlig kväll i Storfors. Genom alla år så tror jag aldrig att jag haft en tråkig kväll i Storfors. Bjuder er avslutningsvis på lite fler bilder. Och som vanligt finns det fler bilder på danslogen att kika på. Missa inte dem. Tack Stickan & Classe för en trevlig kväll. Vi ses till våren igen.

sosstorfh1618

sosstorfh1619

sosstorfh1620

Publicerad: 2016-11-05 02:19:21

admin