Stilig nyårsafton med Drifters på Brunnsparken Örebro

9 jan

driftersnyar1501.jpg

driftersnyar1502

driftersnyar1503

driftersnyar1504

driftersnyar1505

Det är inte alla dansband som åker ut och spelar på nyårsafton. Det är inte heller alla band som åker ut och spelar på ett och samma ställe i tio års tid. Men det finns ett som gör det. I år var det nämligen 10-års jubileum för Drifters på Nyårsafton i Brunnsparken Örebro. Även sista året dom spelade här då dom nästa år är uppbokade på jobb i Danmark. Ombyte förnöjer sägs det. Och det kanske att läga att efter tio år bryta upp.

Men nu tänkte jag skriva lite om denna nyår som var med underbara Drifters med Erica Sjöström. Själv. Vi startade hemma med att äta lite god mat. Fläskfilé med gratäng blev det. Och det bästa av allt, bearnaisesås.
Mätta och belåtna styrde vi sedan kosan mot Sveriges sjunde största kommun med 137 389 invånare. Staden är belägen vid Hjälmarens västra strand. Några kända personer man förknippar med staden är bland andra; Peter Flack, Thomas Nordahl, Martin Stenmark, Thory Bernhard och Pia Sundhage.

driftersnyar1506

driftersnyar1507

driftersnyar1508

driftersnyar1509

driftersnyar1510

Vi landade i Brunnsparken en kvart innan dansens början. Många andra som var där hade så klart uppmärksammat att det var nyårsafton och klätt upp sig lite extra. Vi hade tur som hade köpt förköp. Det var bara att promenera förbi alla som köade. Strax innan dansens början gick det ett sus genom lokalen. Erika Sjöström och hennes grabbar hade äntrat scenen och hon glittrade som vanligt. Jösses vilken nyårsblåsa hon hade fått på sig. Grabbarna var stiliga dom med. Strax efter räknade dom in till första dansen och golvet fylldes direkt. Många kändisar var på golvet. Och med det menar jag folk jag känner igen som brukar vara och dansa i Forshaga. Hade man samåkt tror jag man utan svårigheter kunnat fylla upp en hel buss.

driftersnyar1511

driftersnyar1512

driftersnyar1513

driftersnyar1514

driftersnyar1515

Det blev en underbart trevlig kväll i Brunnsparken. Många goa låtar från deras senaste cd blev det. Det var en del som stod framme vid scenen och bara diggare. Erika fick så klart hjälp med sången av Chris-Lennart i några låtar. Han är alltid är på plats i Brunnsparken när Drifters spelar. Drifters ger alltid det lilla extra en dag som denna. Man aldrig tråkigt på en kväll med detta band. Och det märks att dom på riktigt bryr sig om sina fans. Erika har ett hjärta av guld. Hon bryr sig om alla, kramar, lyssnar,, skrattar med. Ronny sjöng och Anton basade på som vanligt. Bakom klaviaturen stod Stellan som vanligt tryggt och lugnt och spelade. Det har han gjort i över 30 år. Ny tillskotten Robert bankade på bakom trummorna. Ronny aviserade om kvällens ena paus. Vi passade på att köpa en varsin landgång. Mums vad gott. En nyår kan man unna sig lite annat än vanliga ostmackor.

Så började klockan närma sig kvart i tolv och bandet tog en kort paus. Sören som är värd i Brunnsparken och en medhjälpare hällde upp cider i glasen som de skulle ha och skåla med vid tolvslaget. Stellan fixade så vi fick genom högtalarna höra Jan Malmsjö läsa Nyårsklockorna. Trodde först man kunde ha sänt ute Malena Ernman live i stället men med tanke på att tekniken inte fungerade förra året så kanske detta var bästa lösningen. När vi skålat in det nya året stämde Ronny och vi andra upp i Sveriges nationaldag.

driftersnyar1516

driftersnyar1517

driftersnyar1518

driftersnyar1519

driftersnyar1520

Där efter kom Eva och Sören från Brunnsparken upp på scenen för att hålla sitt traditionella tal och tacka publiken. De berättade lite om året som varit hur mycket publik som varit där och dansat. Dom är Sveriges mesta dansarrangörer. Det är lite respekt det att arrangera så mycket dans som man gör i parken. Man kommer fortsätta arrangera dans så som man gjort tidigare. Man kommer under våren att satsa på rockabillykvällar med som kommer hållas i lokalen som kallas för ”Globen”. Den 19 januari håller man även sin frikväll då man bjuder på entrén. I år har man Framed på scenen. Denna kväll har man frivillig avgift där samtliga insamlade pengar kommer gå till Örebro stadsmission och deras arbete för hemlösa. Sedan berättade Eva att Drifters i år spelat upp till dans i Brunnsparken för tionde året i rad. Men nästa år skiljs våra vägar då spelar Drifters i Danmark. Publiken buade men var sak har sin tid. Men det blev genast gladare miner när hon berättade att Drifters är tillbaka i parken redan 9 april. Då är det dessutom FUB-dans på eftermiddagen.

driftersnyar1521

driftersnyar1522

driftersnyar1523

driftersnyar1524

Så till slut var vi framme vid kvällens sista dans. ”Du är himlen för mig” bjöd Erica på. Hon trollband hela publiken med sin röst sin utstrålning. Sedan ville folket inte gå hem. Publiken applåderade mer och mer. Ronny frågade om vi vill ha en till. Ett rungande ja till svar. självklart sade Ronny inga problem och hängde på sig gitarren igen. Underbart vilket nyårsfirande det blev. Ett riktigt 10-års jubileum utan dess like. Efter att vi kramat om Erika och sagt hej då till grabbarna styrde vi kosan hemåt.
Stort tack till Drifters och Brunnsparken med personal.

Publicerad: 2016-01-09 18:57:35

admin