Stora Folkparksdansen – Dag 1 fredagen

25 aug

stfpdansen15fre01

stfpdansen15fre02

stfpdansen15fre03

stfpdansen15fre04

Så var dagen inne då vi två bröder skulle ta oss ner till Mariestad för den 6:e upplagan av ”Stora Folkparksdansen. Tio folkparker i västra Sverige har gått samman i ett unikt samarbete för att arrangera den ”Stora Folkparksdansen”. Denna går av stapeln i mitten av augusti i Mariestad på Karlsholme Folkets Park. Nytt för i år är att man hade renoverat jubileumsteatern som ligger alldeles invid värnen. Förra året såg det mer ut som en byggarbetsplats och en del hade sina åsikter om detta. Men i år var det ett jättefin byggnad som dessutom inrymde en mycket fin restaurang.

stfpdansen15fre05

stfpdansen15fre06

stfpdansen15fre07

stfpdansen15fre08

Inför detta evenemang har jag varit runt på diverse ställen och affischerat samt delat ut flyers för att sprida information om denna dansfestival som jag tycker är en av dom bästa bara för att det är så fint och bra arrangerat. Flera parker och logar har besökts. Och en packe affischer och flyers har alltid legat i bilen är vi åkt ut på våra spontana resor.

stfpdansen15fre09

stfpdansen15fre10

stfpdansen15fre11

stfpdansen15fre12

Brorsan hade redan i mars ringt Hotell Aqua och boka rum. Detta hotell har vi bott på dom senaste åren förutom ett år då mor och far var med och vi bodde på Victoria samt ett annat år då vi testade naturskönt boende vid STF vandrarhem Lungåsberget. Men nu håller vi oss till centralt belägna och charmiga Aqua. Det är trevlig personal, fräscha rum och god frukostbuffé. Dessutom gångavstånd till parken. Men det är det ju från de flesta hotell i Mariestad. Det är just det som är det bästa med Mariestad. Att det är ganska nära till det mesta.

stfpdansen15fre13

stfpdansen15fre14

stfpdansen15fre15

stfpdansen15fre16

Så checkar vi in på hotellet och bär upp våra väskor. Sedan bär det ut på stan och ett besök hos glasbanken för lite inköp av rinnande föda. Sedan bar det av till parken för att se vilka band som anlänt. Det hade blivit en ändring i programmet. Umberella fick ställa in och ersattes Voize. Och dom var redan på plats liksom Elisas och Sannex. Vi tog en liten ofrivillig omväg till parken. Men lite motion skadar ju inte. En bil dök upp och tutade på oss. Det var Stefan i Alvenfors orkester som såg oss promenerade. Så det blev lite snack innan vi gick fram till parken och hälsade på de band som redan anlänt. Alltid kul att snacka lite med banden. Vi hälsade även på Mats som är han som bokar orkestrarna till detta evenemang.
Vi gick tillbaka till hotellet för att softa lite och ta det lite piano innan det var dags att hoppa in i duschen och snygga till oss. Tog oss sedan en stärkande promenad bort till parken . Denna gång tog vi en liten kortare väg. I entrén stod Mats Dahlberg och representanter för de olika parkerna och hälsade oss välkomna. Nu var vi på G…

stfpdansen15fre17

stfpdansen15fre18

stfpdansen15fre19

stfpdansen15fre20

Inne i rotundan stod Elisas stod startklara för att börja. Jag lyssnade lite på första låten innan jag begav mig bort mot Jubileumsteatern där ett för mig nytt band spelade. Bandet heter Voize och kommer från Skåne. Jag har bara hört gott om detta band innan så jag var tvungen att kolla om det stämde. Och ja. Allt jag hört om dem besannades. Jösses vilket bra band. Och vilket bra komplement till Sannex. Perfekt!!! Detta gjorde ni bra. Garanterat ett band som jag gärna upplever live igen. Träffade på några dansare från Värmland som rosade nya jubileumsteatern till max. Och jag kan bara hålla med. Jösses vad fint det blivit. Måste vara en fröjd att som trummis sitta och blicka ut detta enorma publikhavet och Vänerns solnedgång i horisonten.

stfpdansen15fre21

stfpdansen15fre22

stfpdansen15fre23

stfpdansen15fre24

Åter till rotundan där Streaplers var startklara att ta över stafettpinnen. Dessa grabbar gör en aldrig besviken. Kjetil, Kenny, Anders, Per och Henrik vet hur en slipsten skall dras. Det var varmt, trångt och trivsamt. Nästan snudd på en sardinburk. Men jag trängde in mig och tog lite kort och lyssnade på ”gubbarna”. Man kan lugnt säga att dom håller stilen. Låter minst lika stabilt som förr. Gamla klassiker blandas med nya hits från deras senare inspelade skivor. Detta är ett band som aldrig gör mig besviken. Och jag tror inte heller att någon annan av de som var där blev besvikna.

stfpdansen15fre25

stfpdansen15fre26

stfpdansen15fre27

stfpdansen15fre28

Ute på jubileumsteatern var det full fart på dansen där årets dansband 2015 stod på scenen. Ute på bryggan var det även mycket folk som dansade. Det var så enormt mysigt att se detta. Man hade nämligen riggat högtalare ute på bryggan som man pyntat med björkar. Det är något speciellt med bryggdans. Det var nästan som att vara på akterdäck på Birka Paradise i solnedgång. Brorsan högg in på en öl och jag på en cider. Vi satt och bara njöt medans vi spisade Sannex härliga musik och kikade på otroligt duktiga dansare. Det är sådana här kvällar som man tänker på hur oförskämt bra man har det. Vad mer kan man liksom önska sig? Jag tänkte efter och kom på att det var ingenting jag saknade i ögonblicket. Det började skymma och solen sänkte sig sakta bortom Vänerns horisont. Magiskt är bara förnamnet.

stfpdansen15fre29

stfpdansen15fre30

stfpdansen15fre31

stfpdansen15fre32

Andreas Olsson i Sannex tog sig ton tillsammans med ett piano och bjöd på en otroligt fin låt som han själv komponerat och som än så länge inte finns inspelad på platta. Jag tror den heter ”På andra sidan sängen” eller något i den stilen. Det var kvällens höjdare. Jag fick riktig ståpäls. Så troligt vacker låt. Bästa på länge från Andreas. Sannex låtar är också riktigt bra men detta är något helt annat. Jag tror den kan bli en perfekt sista dansen låt. Denna får du släppa på singel.

stfpdansen15fre33

stfpdansen15fre34

stfpdansen15fre35

stfpdansen15fre36

Vi rundade av kvällen med att besöka Streaplers som runde av kvällen. Extranummer så klart. Hade man förväntat sig något annat? Kenny aviserar om ”Alltid på väg” och det kokande dansgolvet nästan vibrerar. Jösses vilken kväll detta blev med fyra otroligt bra band med musik för ”alla”. Kvällens stora överraskning var verkligen Voize. Jag gick åter ut och köpte deras platta. Här skall poppas Voize. Var så säkra. Vi stannade kvar och språkades lite med Streaplers medans dom packade ihop. Sedan tackade vi arrangörer och Streaplers för en underbar första dag på Stora Folkparksdansen. Nu bar det av till hotellet för lite sömn. I morgon väntar ”Dansare på stan” och ”Dansband på stan”. Det var två nöjda men trötta bröder som somnade gott i sina sängar på hotell Aqua.

Lite fler bilder som inte fick plats någon annan stans än just här.

stfpdansen15fre37

stfpdansen15fre38

stfpdansen15fre39

stfpdansen15fre40

stfpdansen15fre41

stfpdansen15fre42

stfpdansen15fre43

stfpdansen15fre44

stfpdansen15fre45

stfpdansen15fre46

stfpdansen15fre47

stfpdansen15fre48

Publicerad: 2015-08-25 18:09:24

admin