Storforsmarken

19 sep

Storfors here we come. Ja idag har man tillbringat några soliga timmar i metropolen Storfors. För er som inte känner till denna ort kan jag säga att det är en liten kommun som ligger mellan Kristinehamn och Storfors och hade för fyra år sedan 2 442 invånare.

Kom dit runt halv elva och gav oss ut i marknadsvimlet. Hade inga direkta köpplaner mer än cd-skivor och eventuellt något snyggt klädesplagg om jag hittade. Min vana troget så visste jag att en tjej som jag ofta köper skivor av brukar stå och sälja där uppe, och visste gjorde hon det. Hon har alltid så mycket bra musik till rätt pris. Många glada Storforsbor och andra tillresta hade letat sig ut i det vackra vädret. Storfors har en mycket trevlig lite marknad. Efter en runda blev en del i sällskapet kaffetörstiga så besökte vi cafét som handbollstjejerna skötte om. Det satte fint med en ostfralla och dricka.

12.30 skulle Kåre Erikssons orkester spela upp på scen som till dagen var en lastbil. Kåre är en enmansorkester som sjunger och spelar gitarr till musikbakgrunder. Spelstilen är gamla godingar med betoning på mogendans. Dagen till ära så hade han släppt ett rykande färskt album som han spelade låtar ifrån.
Fick höra Flamingos gamla klassiker ”Lilla Ann”, tänk att låten fortfarande är aktuell. Det blev ungefär en timmes uppträdande och hans nya platta gick åt som smör i solsken.

Efter detta blev det blev en runda till på marknaden. Där hittade jag (enligt mig) en vrålsnygg) silvergrå vinterjacka som jag inte kunde motstå. Frågade vad det kostade och fick först budet 600 men sen efter att jag avböjd och bad återkomma fick priser 400:- Hängde tillbaka den och lämnade jackan åt sitt öde. På väg mot bilen ser jag en till säljare som säljer samma jacka. Åter igen utspelar säg samma episod bara att här lyckas jag få ner den till 300:- och då sa jag att jag sett likadana jackor längre bort som var billiga. Men han trodde inte på mig och sa att 300:- var en bra pris. Eftersom jag inte orkade eller ville tjafsa med hostade jag upp pengarna och betalade. Snacka om jag blev förgrymmad när jag sista ståndet på väg mot bilen ser exakt samma jacka för 250:- Så av detta har man lärt sig att det är nog en hel del lurendrejeri med priser på kläder som säljs på marknader. Så hade man tjatat kanske man på stället där dom såldes för 250:- i bästa fall fått ner den till kanske 200 kronor. Nu har jag i alla fall jackan här och kommer visa er den inom kort.

Visiten i Storfors avslutades med mat på Tavernan. Fläskfilé med klyftpotatis och bearnéssås. Gottigottgott

Publicerad: 2009-09-19 20:01:05

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.