Strålande solsken på Årets CupcakeKalas

10 maj

cupkake2015

I strålande solsken arrangerades CupCakeKalaset i Kristinehamn. Vad är då detta? Jag ska dra en liten genomgång. CupCakeKalaset genomfördes för första gången den andra lördagen i maj, närmare bestämt lördagen den 14 maj 2011 och har sedan år efter år vuxit till en härlig folkfest. Man har tidigare bland annat haft teman som Go Green och Fairtrade. Kalaset arrangeras alltid den andra lördagen i maj.

cupcakep1501

Idén till CupCakeKalaset kom i början av 2011 då chefen för näringslivssamverkan här i Kristinehamn besökte tre Kristinehamnsföretag. Dessa tre företagsbesök resulterade i idén att skapa ett Cupcakekalas. Detta är en möjlighet för alla att visa upp sin verksamhet bara man kopplar till CupCakeKalasets värdegrunder som är ”Alla är bjudna och välkomna till detta kalas”. I benämningen kalas är det allt från cupcakes så klart till, ballonger, lekar, tävlingar, ansiktsmålning, dans, pyssel och sång o.s.v. Med åren har detta växt sig till en riktigt stor folkfest och CupCakeKalaset har gjort sig känt även utanför Kristinehamn

cupcakep1502

Årets tema för hela kalaset var mångfald och Pride. Ett ack så viktigt tema i dessa tider.
Flera företag och organisationer fanns på plats för att visa upp sin verksamhet. Bland annat fanns Kristinehamn för mångfald på plats. Detta är ett partipolitiskt och religiöst obundet antirasistiskt nätverk. Kristinehamn för mångfald är skapat för att stärka sammanhållningen i Kristinehamn och visa att vi ställer upp för varandra oavsett var vi kommer ifrån, könsidentitet eller sexuell läggning. Brottsofferjouren är en annan organisation som var på plats. Bland företagen på plats märktes ICA Maxi, Coop Forum och Siluett Nordic.

cupcakep1503

Något som man alltid har är en parad från Lyrantorget till Södra torget. I år blev det lite av en pride och mångfaldsparad med massor av regnbågsfärgade flaggor och ballonger. Det var en fröjd att se. Att se alla i paraden, musiker, dansare och andra gjorde mig varm i hjärtat. All denna glädje som man visar upp på gatorna här i stan. Att solen gjorde en strålande insats gjorde saken inte sämre precis. Först i paraden fanns så klart kalasets egen maskot ”Cuppi Cupcake” som i år var Emma Polack. Hon var i år ny i rollen som Cuppi Cupcake. Glatt ställde hon upp och blev fotograferad tillsammans med barn.

cupcakep1504

cupcakep1506

cupcakep1507

cupcakep1505

cupcakep1508

En stor del av detta evenemang är dans av alla dess slag. För dansen stod Dans i Kristinehamn som består av flera olika dansföreningar, klubbar och övriga som på något sätt sysslar med dans. Under dagen var det uppvisningar med barn i olika åldrar. Dessa kom från Musikskolan, Bankez Dance Company, Get in Line och Widelius Dansstudio. Det är kul att se alla dessa duktiga, barn, ungdomar och ledare. Dans är riktigt härligt både att se och utöva.

Bankez är en dansstudio i Kristinehamn där du kan lära dig olika danstyper. Banke ochgänger älskar dans och vill att du ska ha roligt, utvecklas, få inspiration och känna kvalitén i deras pedagogiska upplägg. Glädje och personlig utveckling är centrala begrepp i den pedagogiska verksamhet där eleven alltid står i centrum.

Wiodelis dansstudio ägs och leds av duktiga Viktoria Widelius som drivit detta sen 2011. Hennes mål är att utveckla och etablera dansen för barn och ungdomar. Att stärka deras självförtroende, att våga synas samt höras är något som hon bland annat har i fokus. En riktigt driftig och duktig tjej.

cupcakep1517

Katrine Svahn är lärare på musikskolan som även har dans på schemat. Redan små barn lär sig förstå och känna dansglädje. Det har man tagit fasta på här. Musikskolan erbjuder bland annat danslek för barn 5-6 år och dansmix för åldrarna 7-9 år samt 9-10 år.

Dans i olika former svarar Get In Line Kristinehamn för. Linedance och Zumba ligger tungvikten på. Detta är en nybildad förening som dansat linedance i 10 år. Grunden i klubben finner man i ”The Bear Dancers” från Björneborg där allt startade med squeredance. På våren 2008 beslöt man att bilda en egen förening och gå ur ”The Bear Dancers”. Och där står man idag med ”Get in Line”

cupcakep1518

cupcakep1520

I tältet hos Siluett Nordic var det full fart med att garnera cupcakes. En av alla som var i farten var ingen mindre än höjdhoppsesset Stefan Holm. Han drog till sig många blickar och en hel del fotograferande.

Sammanfattningsvis var det en mycket trevlig händelserik dag i Kristinehamns centrum. Samtliga inblandade kan vara mycket nöjda med dagen. Av det jag läst i efterhand verkade det som så var fallet. Nu ser vi fram emot nästa års kalas.

cupcakep1519

cupcakep1525

cupcakep1524

cupcakep1523

cupcakep1522

cupcakep1521

cupcakep1516

cupcakep1515

cupcakep1514

cupcakep1513

cupcakep1512

cupcakep1511

cupcakep1510

cupcakep1509

Publicerad: 2015-05-10 00:09:11

admin