Streaplers gjorde fullt hus i Forshaga

8 jan

På 70-talet var det fullpackat på varenda Folkets Hus och folkpark. Och det dansades i varenda buske. Även om jag bara sett hur det ser ut på var det som att återuppleva det i lördags i Forshaga Folkets Hus.

Vi startade tidigt hemifrån denna kvällen eftersom vi på förhand visste att det skulle bli rejält med folk. Streaplers är ett band som drar mycket folk vart än dom drar fram. Och det kan jag gott förstå.

Strax efter klockan 20.00 rullade vi på Forshaga Folkets Hus parkeringen som redan var välfylld. Det var redan folk som köade trots att man inte skulle öppna entrén föräns en halvtimme senare.

Samtalade med en del folk i kön och alla var förväntansfulla över vad kvällen skulle ge. Hela tiden såg vi fler bilar och folk som anlände. Vi förstod att detta skulle bli en bra kväll.

Och bra vad var kvällen blev. Med råge. Klockan 21.00 när bandet drog i gång dansen var det full bana från start. Det var längesen man såg så mycket folk på dans i Forshaga. Publiksiffran uppgick denna kväll c:a 600 personer. Det var längesen det var så mycket folk där. Publikrekordet i modern tid innehas av Kellys då det var 800 pers där i början av 2000-talet.

Hur var då Streaplers då? Jo jag höll på att säga som vanligt. Dessa ”ynglingar” kan ju verkligen spela för en dansant publik. Perfekt ljudvolym, bra låtar och en mix mellan nytt och gammalt. Det är inte många band som har ett sådant driv i danskvällen som detta band har. Streaplers är något alldeles unikt.

Något som jag gillar med dom är att man nästan sätter ihop två låtar till en låt. Inget onödigt snack mellan låtarna. Kenny berättade att någon dansare räknat ut att man får ungefär fyra danser mer per kväll på detta sättet. Och det säger ju dansarna nej till.

Klockan 23.00 är det dags för kvällens paus och kön till de två fikaställena ringlade sig lång. Taccobuffé till orkestern och goda smörgåsar och diverse bakverk till publiken. Inte illa!. Här tar man verkligen hand om både band och publik.

I Mars släpper Streaplers ett nytt album. Under kvällen bjöd bandet på en hel del nya låtar plattan. Och jag kan säga att det jag hörde bådar gott. Inte en enda dålig låt. Dom ”levererade verkligen”. Riktigt fina foxar och bugglåt samt en duett. Mer än så avslöjar jag inte nu. Ni får hålla er till tåls till Mars eller åka ut och dansa till Streaplers.

När tonerna av sista dansen tagit slut ville publiken som verkligen var på G denna kväll inte sluta applådera. Grabbarna var inte sena att hänga på och det blev två extranummer. Detta var en kväll som man kommer leva på länge. Både arrangörer publik och Streaplers var nöjda. Många pratade om att det var i ”gamla dagar”.

Efter lite fotograferande tillsammans med Streaplers (se deras facebook) så styrde vi kosan hemåt. Vädret hade övergått til lite snö så vi tog det väldigt lugnt och landade hemma strax efter halv tre.

Nästa gång Streaplers besöker Värmland är 27/1 på Gustaf Frödiing hotell i Karlstad. Vill man dansa på Forshaga Folkets Hus skall man bege sig dit nu på lördag 14/1 då Fernandoz står på scenen.

Publicerad: 2012-01-08 21:56:20

admin