Strike – En ren fullträff i Degerforsparken

3 aug

För att nyttja ens liten fras så blev det en fullträff i Degerforsparken med Strike från glada Hudik. Jag tror nog att detta var årets varmaste dag att ha dans på. Tror det var värmare 40 grader på scenen enligt grabbarna. Och att det var varmt märktes även på publiktillströmningen. Lite mindre folk än vanligt. Men de som var på plats kämpa och höll i gång från första till sista dans. De började med ”Bara va en man” och ”Bright lights and countrymusik” följt av ”Tänd ett ljus i fönstret” och ”Förlåt jag skriver”. Den sistnämnda låten har Peter Himelstrand skrivit till Flamingokvintetten. Det märks att Strike gillar denna orkester. Många fina låtar från denna eminenta orkester framför de med den äran under kvällen.

Att det var varmt gick inte att ta miste på. Det blev många vätskepauser under kvällen. Man väljer även att avstå från en del gammaldanslåtar på publikens begäran faktiskt. Annars är det fyra moderna en gammal som gäller här i Degerfors. Det beror så klart på värmen. Men de har så otroligt goa låtar på sin repa. Förutom Flamingo har de så klart en förkärlek till Sven-Erics som hade just Hudiksvall som utgångsort.

Strike är en orkester som jag upplevt live flera gånger tidigare. De spelar härlig dansmusik med många kända evergreens som gör att man njuter till fullo. En och annan egen låt har de även på repan. Det uppskattas. Detta trevliga gäng består av Lasse Lilja på trummor och sång, Christer trakterar Klaviatur, sång och sist men inte minst Lennart på Bas, trumpet och sång.

Tack till alla som kom och trotsade värmen och som kämpade distansen ut. Tack till Strike för underbar dansmusik.

Publicerad: 2022-08-03 21:48:01

admin