Supertrevlig kväll med Holens i Degerfors

13 jul

holensdfs1201

Jag har sagt det förr men säger det igen. Det är alltid lika trevligt att på onsdagarna styra kosan mot Degerforsparken där Manne med personal arrangerar trivseldans. Denna onsdag var det ett glatt gäng från Vingåker som stod på scenen i form av Holens orkester.Två Vingåkersbor, en Vallentunabo och en Bålstabo utgör detta trevliga danskapell som existerat sedan 1999.

holensdfs1202

holensdfs1203

holensdfs1204

holensdfs1205

holensdfs1206

Vädret var så klart på vår sida. Det hade nog Manne sett till i vanlig ordning. Han fixar det mesta. En riktig fixare. Så behöver ni vackert väder är det bara att kontakta honom. Mycket folk hade som vanligt samlats för att göra det samma som mig. Det vill säga dansa och trivas tillsammans med ett riktigt bra dansband.

holensdfs1207

holensdfs1208

holensdfs1209

holensdfs1210

holensdfs1211

Manne stod som vanligt och tog betalt. Han var som alltid på ett strålande humör. Där vid entrén till nedre dansbanan stod också Holens som blev så glada av att se oss alla där. Kent fick en glad överraskning av oss. En försenad födesledagspressent. Något han gillar, nämligen popcor. Han blev som ett barn på julafton. Tänk vad lite popcorn kan sprida glädje.

holensdfs1212

holensdfs1213

holensdfs1214

holensdfs1215

holensdfs1216

Innan de började spela fick de en rejäl applåd av publiken. Tänk att få applåder innan man ens spelat en enda ton. Sånt måste värma mycket. Så räknade Jerker in till aftonens första dans. ”Livet det har varit gott mot mig”. En låt skriven av Peter Grundström från Thor Görans orkester. Sedan sjöng Kent och Monika en fin duett som heter ”Du och jag” och som Sven-Erics spelat in på platta en gång i tiden. Emn oerhört stark låt signerad Kjell Roos. Den ena fina dansmellodin avlöser den andra. ”Om du vågar och vill” fick inleda dans nummer två. Så var kvällen i gång.

holensdfs1217

holensdfs1218

holensdfs1219

holensdfs1220

holensdfs1221

Som vanligt var min kamera med och det blev en hel del dansbilder denna afton. Dessa kan ni som vanligt beskåda på danslogen framöver tillsammans med deras andra 126 572 bilder som finns i deras bildarkiv, Imponerade samling av dansbilder. Det är en ära att få vara en del av det galleriet. Degerfors är en mycket tacksam park att ta dansbilder i. Det finns ställen där man kan stå och plåta utan att vara i vägen för danserna vilket är perfekt.

holensdfs1222

holensdfs1223

holensdfs1225

holensdfs1226

holensdfs1227

Åter till dansen där Jerker som trummar sjöng ”Jag ska måla hela världen lilla mamma”. Efter det blev lite elvis innan en hambo tog vid efter det. Varation som heter duga. Det får man om man åker ut till Holens. De spelar ju faktiskt det mesta som publiken frågar om. I synnerhet de låtar som de redan kan spelar dom gärna och ofta.

i helhet blev det som vanligt en mycket trevlig afton i Degerfors med proffsiga och genommusikaliska Holens orkester. Bra dansmusik, trevlig publik, mycket applåder, vackert väder, gott fika och en arrangör med humöret på topp. Vad mer kan man egentligen begära?

holensdfs1228

Så var det dags för kvällens sista dans som lite skämtsamt skulle inledas med en galen låt. Lite filmmusik faktiskt. ”Crazy” sjöng Kent följt av Monika som avslutade med Grönwalls ”I varje andetag”.
Vi stannade kvar och snackade lite med dom samt tog lite gruppbilder innan vi tackade och rullade hemåt Kristinehamn. Sedan fick ja och min bror nån timme senare en bild av Monika med texten ”Nu är han igång”. Då kanske ni undrar vem som var i gång? Jo Kent så klart. Det var en bild där Kent käkade popcorn samtidigt som han med van hand styrde orkesterbussen hemåt.
b

holensdfs1229

holensdfs1230

Stor tack för denna fina kväll Kent, Monika, Kennerh och Jerka. Tack även till Manne och personalen för att ni arrangerar danser och håller Degerforsparken vid liv.

Stor tack för denna fina kväll Kent, Monika, Kennerh och Jerka. Tack även till Manne och personalen för att ni arrangerar danser och håller Degerforsparken vid liv.

Publicerad: 2016-07-13 01:53:34

admin