Svantes bjöd på dansgodis

1 feb

En sliten bild ja vet. Kanske läge att ta en ny bild vid tillfälle.

Så var det dags för årets tredje danskväll och det var även årets tredje danskväll som Sven och Kerstin arrangerade.
Kvällens band var Svantes från Säffle. Ett band jag hört flertalet gånger tidigare. Bandet spelar mogen dansmusik med inslag av gammeldans.

Man har lång och många års erfarenheter av att spela upp till dans. Svantes startades redan på 60-talet av Thomas pappa. Sedan lade badet ner RUNT 1980 för att sedan startas upp igen i början av 90-talet. Idag består bandet består av Jimmy Gustafsson som sjunger och spelar gitarr, Thomas Olsson på klaviatur, trumpet och spång samt Håkan Karlsson på saxfon, gitarr och sång.

Svantes är ju lite originella genom att de har både saxofon och trumpet som den använder samtidigt. Men publiken gillar det. Mycket applåder haglar mellan låtarna. Jimmy som sjunger det mesta av låtarna gör det med bravur. Jag har alltid gillat hans röst.

Svantes har en varierad repertoar som publiken gillar. En blandning av fräschare mogenlåtar till odödliga evergreens. Lite kul att de ha tagit lite andra låtar som de spelar instrumentalt. Riktigt kul att höra. En del dansare tror att det är svårt som duo/trio att skapa en egen stil när man har inspelade bakgrunder. Men jag tycker Svantes lyckas mycket bra med att skapa sin egen stil. Just med kombinationen saxofon/trumpet.

Som vanligt blev det en del dansbilder. Fler bilder kommer sedan att publiceras på danslogen.se Detta i syfte att visa upp hur trevligt vi har det här i Storfors Kulturhus och där med göra reklam för danserna. Har du kommit med på bild mot din vilja? Maila mig så plockar jag bort bilden.

Publicerad: 2020-02-01 12:00:16

admin