Svantes överraskade i Storfors

4 feb

svantesstorf01
Samtliga foton i repotaget: Markus Redman

Det är en del band man tänker att man vill höra live men det har liksom inte funnits tillfälle. Ett av dessa band har varit Svantes. Men nu när dom var i Storfors passade det perfekt att åka dit och lyssna på dem och ta sig en svängom. Jag hade innan bara hört gott om denna orkester. Svantes är en trio från Säffle som är flitigt anlitade på danser i mellansverige Spelplatserna är folkets hus och parker, hembygds och bygdegårdar, samt privata feste. Bandet spelar mogen dansmusik med inslag av gammeldans. Man har lång och många års erfarenheter av att spela upp till dans. Bandet består av Jimmy Gustafsson som sjunger och spelar gitarr, Thomas Olsson på klaviatur, trumpet och spång samt Gunnar Svensson på saxfon, gitarr och sång.

svantesstorf02

svantesstorf03

svantesstorf04

svantesstorf05

”Hello Mary Lou” inedde danskvällen denna förtjusande vintersöndag. På ett kick var dansgolvet fullt med glada dansare från när och fjärran. Det märkstes direkt på applåderna att Svantes musik är uppskattad. Lite lugnt blev det på detta i låtarna ”Till min kära” och ”Är du min älskling än”. Två klassiska dansbandslåtar som inte går av för hackor precis. Jag gillar Jimmys röst. Har ju tidigare hört honom så jag visste ju lite på förhand hur bra detta skulle bli. Han har bland annat sjungit i Cliptons, Hobbies och Benjamins o rkester. Gunnar var med och startade Sejns orkester 1960 som senare bytte namn till Keith Elwins orkester. Vad Thomas gjort tidigare har jag dessvärre ingen pejl på.

svantesstorf06

svantesstorf07

svantesstorf08

svantesstorf09

”Release me”och ”Livet har varit gott mot mig” är det dags för nu. Lugnt kryssar dansparen runt på dansgolvet. Så var det då dags för kvällen första gammaldans som blir en shottis. ” Ska Vi Dansa Schottis” började man med. En låt som kanske är mer känd som jullåten ”Mössens julafton”. En fröjdär det att se dom som verkligen kan dansa gammalt. Efter detta blev det lugna tongångar igen. Lite norsk musik stod på menyn ”En slant till trikken hjem” och efter det Tom Jones klassiker i ”Green green grass of home”.

svantesstorf10

svantesstorf11

svantesstorf12

svantesstorf13

På det stora hela var detta en lyckad kväll om än lite kylslagen trots att vi var inomhus. Det verkade lite som att man hade lite problem med värmen inomhus denna kväll. Kanske inte så konstigt med tanke på den utomhustemperatur som rådde ute. Det var så pass kallt i lokalen att man fick stämma om instrumenten. Men det var varmt och hjärtligt på dansgolvet ändå och glada leenden. Inte så konstigt kanske med den fina dansmusik som det bjöds på från scenen.

svantesstorf14

svantesstorf15

svantesstorf16

svantesstorf17

Jommy som är sångare myntade ett utryck en gång att har man inte spelat låten ”Främling” så har man inte spelat i ett dansband och det kanske ligger någontng i detta. Självklart så spelade dom denna låten följt av den vackra ”Natten tänder sina ljus”. En sak som alltid är trist är att tiden går så fort när man har roligt. Man kan knappt blinka innan vi var framme vid sista dansen. Lugnt och kramvänligt blev det som sig bör. Efter dansen blev det lite fotografering. Tack Svantes för en mycket trevlig kväll. Hoppas våra vägar korsas snart igen.

svantesstorf18

svantesstorf19

svantesstorf20

Publicerad: 2016-02-04 23:38:57

admin