Sven-Ingvars avslutar Malungs dansbandsvecka

15 jul

sveningvars15

Jag ringer på fredag så ses vi på lördag. Klassiska textrader från ett klassiskt band. Och det är just på lördag som Sven Ingvars spelar på Malungs dansbandsvecka.

Arrangörerna är fantastiskt stolta med att kunna erbjuda danspubliken kultbandet Sven-Ingvars. De kommer att göra en konsert på Orrskogen sista lördagen under jubileumsveckan och inte spela dansmusik. Konserten blir på Skinnarspelsscenen där en stor scen kommer att byggas.

För de som har veckokort behövs inga extra biljetter, entré till konserten ingår. Åldersgräns 15 år men ok att vara yngre i målsmans sällskap.

Sven Ingvars startade upp verksamheten redan 1956 och har sen dess haft en fantastisk resa och gjort ett oförglömligt och kanske ett av de största och viktigaste avtrycken i svensk Rock ’n’ roll- och dansmusik. Under 60-talet var de tveklöst ett av Sveriges största band med fler hits på svensktoppen än någon annan. I början av 70-talet spelade bandet in sina tolkningar av Gustaf Frödings dikter, något som uppskattades av fans och kritiker och som gjorde Frödings texter tillgängliga för en större publik. Sven-Ingvars upplevde i början av 90-talet några av sina största framgångar. De spelade in sina gamla låtar på nytt och med hits som ”Två mörka ögon” och ”Byns enda blondin” befäste de sin plats som ett av Sveriges största band vilket de fortfarande är.

Källa: Evenemang.se

Publicerad: 2015-07-15 13:06:01

admin