Svenska dansband får fart på norska dansfötter

16 aug
Dagfinns Dacing
Dagfinns Dacing

Många är dom svenska dansband som spelat i Norge. Speciellt under fredagsdansen på Dagfinns Dacing. Detta är ett dansställe som ligger utanför Oslo vid Groruds Samfunnshus. Här arrangerar Dagfinn och hans fru Bodil mycket populära danskvällar.

Hit strömmar folk om fredagarna för att dansa till svenska topporkestrar. Och det är just det som är lite speciellt. Till skillnad från en del andra norska dansställen har man här valt att nästan uteslutande engagera svenska topporkestrar som bjuder på varierande kvalitativ dansmusik. Detta med undantaget några enstaka kvällar då norska dansband gästar stället.

Sounders, Samzons, Bob Stevens, Sandins, Chiquita, Znits, Claes Lövgrens, Hedins, Matz Rogers och Canyons är bara några av de svenska dansbanden som får fart på dansgolvet på Grorud.

Att Grorud är populärt bland dansare och orkestrar verkar det inte gå att ta miste på. Arrangören Dagfinn har satt lite personlig prägel på stället.Till exempel handhälsar/kramar han samtliga besökare som kommer till hans ställe. Han är en riktig eldsjäl när det gäller dans.

2011 firade han 10 år med Dagfinns Dancing. Som en uppskattande gest till gästerna hade Dagfinn inför jubileumet låtit göra en jubileumsskiva som delades ut gratis till besökarna.

I år 2013 kör man på som vanligt med ”svenskeband” som en del kallar det. Flera ”nya” band som inte varit där tidigare har man låtit ge chansen att visa upp dig. Att flera band blir bokade igen på Grorud talar väl sitt tydliga språk över stället och deras popularitet.

Publicerad: 2013-08-16 12:01:33

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.