Tack för att ni bjöd upp tv4

25 jan

tackfordansen
Foto/Copyright: TV4.se

Så var då serien ”tack för dansen” slut. Tre program blev det. Jag tycker gott man kunnat ha några fler. Men man vill väl inte framledes konkurrera med melodifestivalen på svt.se Så man får väl vara glad för dom tre program som varit. Och dansband på bästa sändningstid ska man väl inte tacka nej till. Dom tre största och mest populära har man valt till denna programserie. Och hade jag fått bestämma hade jag valt bad som varit i mer behov av mediebrus och lite band ”nya” band som banar väg för framtiden inom dansbandskulturen. Men med tanke på att Thomas Deutgen har varit med och planerat (läs bestämt) så var det inte så mycket att hoppas på. Jag tycker dock på det stora hela att det varit en okej programserie. Trevliga programledare både Thomas och Elisa. Var lite orolig för att Thomas skulle leka för mycket professorn men han har hållit sig relativt lugn på mattan.

tackfordansen-ls
Foto/Copyright: TV4.se

Det startade dock väldigt osäkert med Lasse Stefanz. Ett program som var mycket tillrättalagt, ängsligt och krystat. Precis som att man hade något att dölja eller var rädda för att det skulle komma fram. Och visst, det finns väl en hel del saker som dom inte ville prata om i programmet. Men lite trist var det trots allt att man inte ägnade mer tid åt bröderna och dom som faktiskt såg till att anställa Christer och Olle.För utan bröderna Sigfridsson hade ju inte Lasse Stefanz varit det dom är i dag.

tackfordansen-arvingarna
Foto/Copyright: TV4.se

Förväntningarna inför program två var väl inte så högt uppskruvade. Men men jämförelse med säsongstarten var det ett mycket bättre program. Kändes mycket mer avslappnat. Man fick höra en hel del roliga storys om bandet. Mycket visste man ju sen tidigare men ändå. För de som inte vet så där mycket om Arvingarna förutom om deras musik kan jag tänka mig att det var trivsamt. Dennis och Hasse som gäster var ju väntat. Kul även med Linda Bengtzing som gäst.

tackfordansen-lk
Foto/Copyright: TV4.se

Sista programmet ut var Larz Kristerz. Kungarna från Älvdalen som jag på senare år lärt mig att uppskatta mer. Under dansbandskampen var jag mest förbannad på dem. Även om dom spelade bra så var det ju mycket av deras gimmick med kläderna och det. Jag hade gärna sett dem göra samma sak fast under ”fantasikostymerna”. Nu är det om mest coola somgör sin sak och tror benhårt på den. Kul att få se Nisse Hellberg som är en favoritartist. Passade bra in i sammanhanget. Även skoj att få se Elisabeth Andreasen. Bra låtar rakt igenom programmet varvat med småprat.

Så vad vill vill ha till nästa säsong. Jo vill vill höra samtliga låtar i sin helhet. Inte att man bryter eller tonar bort låtarna. Dom är för bra för det. Får man önska en lineup till nästa säsong så kanske det kan vara en önskelista. Sannex, Donnez, Blender, Streaplers, Jannez. Tre av dessa är ju modernband så frågan är dom passar in i Deutgens ”ram”.

Publicerad: 2016-01-25 00:04:10

admin