Teambuilding i Örebro

19 feb

Träningsmatch i Degerfors och knattefotboll
Träningsmatch i Degerfors och knattefotboll

Under helgen som varit har jag varit med fotbollsklubben IFK Ölme på teambulidling i Örebro. Men det hela började redan på lördagsmorgonen då vi samlades för att resa till Degerfors för att spela träningsmatch mot IK Arvika Fotboll. Vi baxade in oss i olika bilar och minibusar och for via Björneborg mot Degerfors. Vädret kunde ju ha varit bättre. Snöblask och minusgrader är ju inte direkt det optimala.

När vi kom fram till Stora Halla så packade vi in grejerna direkt. Jag gick in hallen och kikade på en fotbollscup som hölls för ungdomslag. IFK Ölmes juniorer skulle spela lite matcher under dagen och jag skulle passa på att ta lite lagfoton för hemsidan.
Kikade på några matcher dom spelade och det ser mycket lovande ut. Riktigt bra spel. Kan bli riktigt stora talanger bara dom får nöta boll.

Strax efter elva drog mig från värmen i hallen ut i kylan och bort mot konstgräsplanen där IFK Ölmes A-trupp skulle spela en match mot IK Arvika fotboll. Första ”riktiga” matchen för säsongen med dom nya ”gubbarna” på plats. Det såg riktigt bra ut om jag får säga det själv. En bra stomme att bygga vidare på. Jag härdade ut c:a 70 minuter innan det blev för kallt för mig. Då stod det 3-2 till Ölme.

Jag klev in i värmen i hallen och studerade dom duktiga Ölmejuniorerna och tog några kort till hemsidan. En stund efter kom brorsan in i hallen med det glädjande beskedet att Ölme slagit IK Arvika med 3-2
Underbart härlig seger må jag säga. Nu är det bara att köra vidare på detta.

Efter matchen blev det lunch på restaurang Bossna som är Degerfors hemmapub/restaurang. Inne på restaurangen finns det fullt med lagfoton, vimplar och mycket annat med Degerfors IF.
Efter avslutad lunch for vi vidare mot Örebro.

Relax och utgång på O Learys
Relax och utgång på O Learys

Landade i Örebro efter en skönt busstur. Bra kört Robban!
Tog en snabbsväng på stan för att kolla om det fanns något kul. Hittade inget speciellt så jag återvände ganska snabbt till hotellet. Tog en powernap innan det var dags att skifta om till lite lättare klädsel.

Med badbyxor och handduk var man så redo för relaxen tillsammans med övriga ledare, funktionärer och framför allt spelarna i laget Måste säg att det var riktigt avkopplande att bada bubbelpool och bastu. Det rann även ner en och annan cider i strupen. Gott gott.
Det var riktig trevlig samvaro i relaxen.

Runt halv åtta drog vi oss sedan vidare mot O´Larys sportsbar där vi skulle avnjuta lite middag. Det blev gourméhamburgare och strips som ”Nisse” förbeställt. Det smakade underbart. Till förrätt fick vi popcorn. Ja du läste rätt. Domhar det så klart för att du skall bli törstig och köpa mer dricka. Dummare än så är dom ju inte. Maten smakade mycket gott.

Efter ett tag kände vi (jag och brorsan) oss nyfikan på något annat ställe. Då vi inte är så hemma på Örebros uteliv så visste vi inte alls vart vi skulle gå. Tänkte på Strömpis. Men när vi kom dit och hörde den dånande discomusiken och skylten om 100 kr i entré vände vi och gick vidare.

Det slutade med att vi hamnade på vårt hotell tillsammans med två trevliga tjejer som vi tidigare på eftermiddagen badat bubbelpool med. Kommer ej i håg namnen på dem. Men minns att den ena var från Laxå och den andra från Vallentuna. Alltid kul att snacka med trevligt folk. Efter lite fler cider så bröt vi upp c.a 01.30 och begav oss i säng. Jises vad sköna sängar dom har på hotellen.

Frukostbuffén är lite att leka med
Frukostbuffén är lite att leka med

Uppe med tuppen. Nåja nästan i alla fall. 08.00 är ovanligt tidigt för att vara mig en söndagsmorgon. Vaknade av att ljuset sken in genom fönstret. En strååålande vårdag nalkas.

Tog en rejält stadig hotellfrukost. Potatiskaka, korv. köttbullar, rostbröd, ostar, påläggskorv, juice, nyponsoppa. Ja det är ju inte varje dag man äter sådana här frukostar. Så man får passa på att njuta medans man kan.

Packade sedan ihop våra grejer och begav oss i sakta mak hemåt.
Denna gången med svart volvo och Lasse bakom ratten. Fint väglag gjorde resan snabb och enkel. Landade i lusasken strax efter elva.

Tack till Kristinehamns bästa fotbollslag, ledare och övriga funktionärer för en trevlig helg i Örebro. Nu kör vi framåt.

Publicerad: 2012-02-19 20:04:59

admin