Thomas kan det mesta om dansmusik

30 jun
Thomas Neraasen och For Swingende
Thomas Neraasen och For Swingende

Kunskap om dansband och dansmusik så det räcker och blir över. Det är det ingen tvekan om att Thomas Neraasen har. Han driver radioprogrammet och webbportalen ”For Swingende”. Hans radioprogram sänds på 11 olika norska radiostationer i Norge och dessutom via internet. Hans sida betecknas som ev Norges största och mest seriösa hemsidor för dansmusik i Norge.

På hemsidan ”For Swingende” finner man allt som rör nordisk dansmusik. nyheter, spelplaner, tävlingar, skivrecensioner, bildgallerier, forum m,m Thomas lägger ner åtskilliga timmar i veckan på att uppdatera hemsidan. Utöver detta producerar han mycket populära dansprogram för radio.

Varje stor site/radioprogram med självaktning ska ju ha en topplista vilket Thomas så klart också har.
”For Swingende-Toppen” är en mycket omtyckt topplista. Det märks om inte annat på alla som är med och rösta på topplistan.

For Swingende hemsida
For Swingende hemsida

Att Thomas trivs med detta råder det någonting tvivel om. Fin och proffsig research inför varje program med intressant fakta om dansbanden och nya skivor får man om man lyssnar på hans program.
Även hemsidan bjuder på välskrivna artiklar.

Flera dansband är det som blivit spelade i hans radioprogram och som sedan varit och spelat på olika dansställen i Norge. Där ser man vilket betydelse dansprogram på radion har för utvecklingen av dansbandskulturen. Det är viktigt att man inte blir för inrutad som arrangör utan bjuder publiken på varierat musikutbud med orkestrar från hela norden. Något som jag tycker en del svenska arrangörer borde vi bättre på.

Första gången jag hörde talas om Thomas och For Swingende var när jag för en massa år sedan satt och kikade på NRK och ett program som sändes från en stor dansbandsfestival i Norge. Där fick man möta Thomas som då fick göra en intervju med självaste Thorleif Torstensson. Sedan dess har jag alltid följt hans hemsida och fina program. Har även någon gång då och då tipsat Thomas om nyheter. Något som han med varm hand tagit emot och publicerat.

Så till alla dansband kan jag varmt rekommendera att ni förser Thomas Neraasen med skivor, nyheter och information. För adress dit ni skickar skivor och mer information rekommenderas ett besök på hemsidan /www.forswingende.com

Publicerad: 2014-06-30 12:09:04

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.