Thomas Lundin bjuder på Julnostalgi

1 dec
Thomas Lundin - Julnostalgi
Thomas Lundin – Julnostalgi

 

Finlandssvenska sångaren, programledaren och scenartisten Thomas Lundin, är kanske mest känd som schlagerexpert på den här sidan av Östersjön? I 9 år stod han med i Christer Björkmans panel i programmet ”Inför ESC” i SVT. Till vardags är det ändå visor och akustisk musik som står hans hjärta närmast.
Som vissångare har han redan i 25 års tid uppträtt på de stora visfestivalerna i Norden, turnerat i kyrkor, teatrar och bygdegårdar, sjungit i TV och radio och imponerat med sitt fängslande sätt att berätta.
På hans första julskiva ”Julnostalgi” är det texterna som står i centrum. Texter om ljus och hopp och gemenskap i den mörkaste av tider.
– Just i år känns det temat extra aktuellt. Världen känns som en otrygg plats just nu. Jag hoppas att julen kan komma med fred och frid.
På skivan finns en rad nyskrivna julsånger, ofta med text av Thomas själv och tonsättningar av skivans producent Thomas Enroth, blandade med klassiker som ?Sankta Lucia?, ”Den lille trumslagarpojken” och”Have yourself A Merry Little Christmas”. Och förstås en schlager Py Bäckmans ”Sprid ditt ljus”, det vill saga julversionen av ESC-klassikern ”Stad i ljus”.
Thomas kärlek för det nordiska syns tydligt på skivan. Svenska nyckelharpisten Åsa Jinder och norska musikalstjärnan Erik-André Hvidsten gästar honom på skivan, som har en blandning av finländska, svenska och norska julsånger. Dessutom sjunger Thomas en duett med sin 13-åriga dotter

Källa: Ginza.se

Publicerad: 2014-12-01 07:56:08

admin