Thoniez bjöd på dansgodis i Degerforsparken

3 jun

Har ni någon gång varit i Skåpafôrs? Vet du vart det ligger? Och vad gör man där? Skåpafors är en tätort i Bengtsfors kommun, knappt 5 kilometer öster om Bengtsfors, vid länsväg 164 mot Åmål. Skåpafors ligger vid sjöarna Laxsjön och Svärdlång. Vad man gör här vet jag inte. Men det finns ett Folkets Hus, barnomsorg. En stor arbetsgivare i Skåpafors är Rexcells pappersbruk. Och det är ifrån denna orten som det eminenta dansbandet Thoniez kommer. Kapellmästaren tillika ”Bossen” bor ju här. Övriga medlemmar är utspridda i Lidköping och Vänersborg.

Just denna soliga onsdag hade de den goda smaken att styra kosan mot Degerfors och en fina folkparken där. Och kan ni tänka er? Jag var på plats. man vill ju alltid vara på plats där det erbjuds bra dansmusik. Man kan ju lugnt erkänna att jag inte var helt ensam där. Många med mig hade samma tanke vilket var kul. För er som inte känner till bandet kan jag säga att delar av grabbarna spelade innan under namnet Robins. Ska du arrangera en fest och hitta publik musik dom passar de flesta kan jag varmt rekommendera Thoniez. Sen har dom även en grymt snygg logga som en grabb från Kristinehamn skapat åt dem. Jag nämna ringa namn men ni förstår säkert vem jag menar.

Det blev en väldigt trevlig kväll i Degerforsparken tillsammans med dessa trevliga musikanter. Blandad repertoar som passar både ung som gammal. Något för alla skulle man kunna säga. Jag tror de flesta var nöjda med denna trevliga kväll. mycket bra låtar hela kvällen. En favorit som jag fått med dem är ”Du lämnade mig” som jag frsta gången hörde i Karlstad när bandet spelade där. Fick reda på att det är en låt med Per-Håkans. Men den är minst lika bra med Thoniez. Å andra sidan har dom ju inte en enda dålig låt på hela repan. Det ni1 Inte enda dålig låt på hela kvällen.

Kvällen gick allt för snabbt med mina mått mätt. Plötsligt var vi framme vid kvällens sista dans. Tack grabbar för en genomtrevlig kväll. Hoppas vi ses snart igen. Efter en god kôrv kryssade vi sakta hemåt mot Lusasken. Lite bilder blev det också som ni kan se nedan men även på danslogen.se där det finns lite fler publikbilder.

Publicerad: 2017-06-03 08:03:55

admin