Thorleifs i Forshaga Folkets Hus

27 maj
Thorleifs
Thorleifs

För några veckor sedan närmare bestämt den 5 Maj var det säsongsfinal för Forshaga Folkets Hus vårdanser. Till finalen hade man slagit på stora trumman och bokat in Thorleifs orkester. Detta var en dans som många sett fram emot. Kanske just för att bandet just nu är uppe i sin ”tack och farväl turné” som löper genom hela Sverige.

Då vi visste på förhand att det skulle bli mycket folk såg vi till att starta kärran tidigt från Lusasken. Som vanligt var det go dansmusik på bilradion med mig själv som DJ. Alltid lika trevligt med lite blandad dansmusik.

Thorleifs buss i Forshaga
Thorleifs buss i Forshaga

Att det var kö för att komma in hade vi förstått innan. Att det var lång kö är ingen överdrift. Normalt brukar det vara 6-7 stycken som väntar på att komma in direkt när dansen börjar. Men idag kanske den siffran hade tio dubblats.

Det var något år sedan jag hörde Thorleifs live på Cinderella nonstop med Claes Lövgrens så det skulle bli kul att se vilka låtar som fanns kvar på repertoaren.

Dansare i Forshaga Folkets Hus
Dansare i Forshaga Folkets Hus

Jag tror aldrig jag sett så mycket folk på Forshaga FH innan dansen ens hade börjat. Riktigt kul att se så många förväntansfulla danspar där.

Thorleifs hade en bra mix på låtar tycker jag. Man hade grävt fram en hel del gamla Thorleifslåtar som kanske inte allt för uttjatade. Detta blandat med välkända klassiker och andra covers gjorde att det en bra blandning.

Tolle delade sedvanligt ut rosor till publiken
Tolle delade sedvanligt ut rosor till publiken

Som vanligt blev det lite smått kaos som alltid när Thorleif i låten ”Fem röda rosor” delar ut rosor till damerna i publiken. Många var dom som ville föräras med en ros från självaste Tolle Torstensson.

En del kompisar som jag har, har tidigare kritiserat Tolle för hans röst och att den inte är fräsch. Jag tycker dock att det lät rätt okay i Forshaga även om det hördes att han inte är någon ungdom längre.

Många dansade till Thorleifs denna kvällen
Många dansade till Thorleifs denna kvällen

Publiksiffran denna kvällen landade på en bra bit över 600 dansare. Tänk om man kunde ha så här mycket folk varje kväll. En del tycker det var för mycket folk som gjorde det hela svårdansat och att man inte kunde ta ut svängarna ordentligt.

Thorleifsmedlemmar in action
Thorleifsmedlemmar in action

Sammanfattningsvis tycker jag att det blev en trevlig kväll med många goa härliga låtar. En kväll jag kommer leva länge på.

Se dansbilderna från Forshaga Folkets Hus här

Bosse och Thorleif
Bosse och Thorleif
Publicerad: 2012-05-27 00:42:27

admin